De coronaprik halen kan nu ook zonder afspraak

4 december 2023


GGD Drenthe geeft de coronaprik aan mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden door corona. En aan zorgmedewerkers. Vanaf vandaag kunnen beide ook zonder afspraak bij ons terecht voor de coronaprik. Op prikkenzonderafspraak.nl is precies te zien waar en wanneer je zonder afspraak terecht kan. Hiermee zorgen we ervoor dat iedereen binnen de doelgroep voldoende kans krijgt om de coronaprik te halen.

Je kunt nog tot en met 22 december 2023 terecht bij onze verschillende priklocaties in Drenthe voor de coronaprik. Daarna is er nog een allerlaatste mogelijkheid op woensdag 27 december aan de Mien Ruysweg 1 in Assen. Voor een coronaprik op deze laatste datum heb je een afspraak nodig. Die maak je via www.planjeprik.nl of 0800 7070.

Vrije inloop vanaf 4 december

Vanaf maandag 4 december kun je ook zonder afspraak langskomen op de GGD-priklocaties in Drenthe. De tijden voor deze vrije inloop zijn van 9.30 tot 16.00 uur. Kijk op https://prikkenzonderafspraak.nl/ voor de openingsdagen en priklocaties. Hiermee voorkom je dat je voor een dichte deur staat. Maak je toch liever eerst een afspraak? Dat kan. Plan deze online op www.planjeprik.nl of bel naar 0800 7070.

Novavax beschikbaar tussen 13 en 22 december (alleen op afspraak)

Vanaf 13 december kunnen mensen van 12 jaar en ouder ook in Assen terecht voor de coronaprik met het Novavax-vaccin. Dit geldt alleen voor mensen uit de doelgroep die nog geen coronaprik hebben gehad dit najaar. Het eiwit-vaccin van Novavax is een alternatief voor mensen die geen mRNA-vaccin willen of mogen. Novavax heeft het vaccin aangepast aan de XBB-variant. Het beschermt net als het aangepaste mRNA-vaccin beter tegen de coronavirusvarianten die er nu zijn.

De coronaprik met het Novavax-vaccin is alleen op afspraak beschikbaar. Je belt hiervoor naar 0800-0174.