ToegankelijkheidWij streven ernaar dat iedereen de informatie en digitale services kan vinden, gebruiken en bekijken. Bij het beheer en de doorontwikkeling van zijn website besteden we veel aandacht aan de gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en vindbaarheid van alle informatie.

Toegankelijkheidseisen

Een toegankelijke website is voor alle bezoekers beter te gebruiken. Daarom gelden er technische en redactionele toegankelijkheidseisen voor websites van de overheid. Deze staan in de zogenoemde toegankelijkheidsstandaard. Wij werken toe naar een website die voldoet aan de internationale toegankelijkheidsstandaarden WCAG 2.1 voor ontwerp, bouw en beheer van websites.

Toegankelijkheidsverklaringen

Overheidsinstanties moeten een toegankelijkheidsverklaring publiceren voor iedere website waarvoor zij verantwoordelijk zijn. In de verklaring staat in hoeverre de website aan de eisen voldoet en welke maatregelen de instantie neemt om toegankelijkheid te borgen, inclusief planning.

Dit is onze toegankelijkheidsverklaring.

Toegankelijkheidsonderzoek

Op dit moment voldoet deze website nog niet voor 100% aan alle eisen uit de toegankelijkheidsstandaard. Er zijn wel maatregelen genomen om hieraan te gaan voldoen.

Toegankelijkheidsprobleem

Loop je tegen een toegankelijkheidsprobleem aan? Of rest er nog een vraag of opmerking over toegankelijkheid, dan kun je een mail sturen naar team communicatie via [email protected]

Meer informatie

Op de website Digitoegankelijk vindt u meer informatie over digitale toegankelijkheid.


Status toegankelijkheidslabel van www.ggddrenthe.nl. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.