Hulp na een ongewenste seksuele ervaringHeb jij een ongewenste seksuele ervaring meegemaakt en zoek je hulp? Dan kun je terecht bij het Centrum Seksueel Geweld Groningen-Drenthe. Je kunt 24/7 bellen naar 0800-0188.

Iedereen mag contact opnemen

Het Centrum Seksueel Geweld is er voor iedereen die te maken heeft gehad met seksueel geweld. Je kunt veilig en anoniem contact zoeken met ons. Als je wilt, zorgen wij ervoor dat er artsen, verpleegkundigen, psychologen, politie of andere hulpverleners worden ingeschakeld.

Hier bieden we hulp aan

Wij staan 24/7 voor jou klaar om jou de hulp te bieden die je nodig hebt. In Groningen en Drenthe zijn dit de locaties waar we hulp bieden: de Spoedeisende Hulp in het UMCG en de Spoedeisende Hulp van Ziekenhuislocatie Scheper (Treant Zorggroep) in Emmen.

Over het Centrum Seksueel Geweld Groningen-Drenthe

Het Centrum Seksueel Geweld Groningen-Drenthe is een samenwerkingsverband tussen het UMCG, Ziekenhuislocatie Scheper (Treant Zorggroep), Politie Noord-Nederland, Slachtofferhulp Nederland, GGD Drenthe en GGD Groningen.

Het Centrum Seksueel Geweld is operationeel op 16 locaties in Nederland en heeft daarmee een landelijke dekking. Dit betekent dat elk slachtoffer van aanranding of verkrachting binnen een uur bij één van de locaties terecht kan.

Samenwerking met het Dagblad van het Noorden

In samenwerking met het Dagblad van het Noorden maakten we in het najaar van 2021 een serie over seksueel geweld. Je vindt de artikelen in

dit nieuwsbericht


Wil jij liever chatten?

Klik dan op onderstaande link om naar de overkoepelende website van het Centrum Seksueel Geweld te gaan. Hier kun je chatten van maandag tot en met vrijdag van 16.00 tot 6.00 uur en op zaterdag en zondag van 20.00 tot 6.00 uur.

Professionals en hulpverleners

Heb je vragen? Wil je meer weten over het Centrum Seksueel Geweld Groningen-Drenthe of foldermateriaal ontvangen van ons voor jouw locatie? Neem gerust contact op, mailen kan naar [email protected].