Informatie voor media over het Centrum Seksueel Geweld Groningen-DrenthePersvragen

Voor persvragen kan contact opgenomen worden via het team communicatie van GGD Drenthe, dit is het telefoonnummer: 0592 - 306 314.

Verwijzing berichtgeving naar hulp via het Centrum Seksueel Geweld*

Artikelen, documentaires, programma’s of andere items over seksueel geweld roepen meestal heftige emoties op bij het publiek. Verhalen van lotgenoten werken vaak triggerend voor mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Trauma’s die soms jarenlang zijn weggestopt, kunnen in alle hevigheid terugkeren na het zien, luisteren of lezen van een item over seksueel geweld. Belangrijk is dat deze slachtoffers dan de juiste hulp weten te vinden. Daarom vragen we aan journalisten, documentairemakers en programmamakers om informatie over het Centrum Seksueel Geweld op te nemen in hun producties over seksueel geweld.

Deze zin kan hiervoor gebruikt worden:

Heb jij een nare seksuele ervaring meegemaakt en heb je hulp nodig? Bel 0800-0188 of chat met het Centrum Seksueel Geweld: www.chatmetcsg.nl.

Aftitelkaarten

Via de website van het Centrum Seksueel Geweld is het mogelijk om aftitelkaarten te downloaden.

Informatie over het Centrum Seksueel Geweld:

Bijvoorbeeld om te gebruiken in een kadertekst met toelichting op het Centrum Seksueel Geweld:

Het Centrum Seksueel Geweld is een plek waar slachtoffers van een nare seksuele ervaring – online of offline – de hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben: forensische, medische en psychische hulp. Bij het Centrum Seksueel Geweld werkt een team van artsen, verpleegkundigen, politie en andere hulpverleners samen om slachtoffers van seksueel geweld specialistische zorg te geven.