WinterregelingAls de gevoelstemperatuur meer dan drie dagen onder de -5 graden is, gaat de winterregeling in. Deze regeling richt zich op het voorkomen van gezondheidsrisico’s door de kou. Maak jij je zorgen om iemand die buiten slaapt of in een onverwarmd onderkomen? Geef dit aan ons door via 088 24 60 240.

De winterregeling is op dit moment inactief

Per zondag 21 januari is de winterregeling inactief in fase 0.

Wat is de winterregeling?

Er werken verschillende zorgorganisaties mee aan de winterregeling. In koude periodes zijn zij extra alert op mensen die geen warme plek hebben om te overnachten. Hierbij kun je denken aan daklozen of mensen die wonen op een plek die niet geschikt is voor kou. Bijvoorbeeld in schuurtjes, tenten of in een huis dat niet is aangesloten op gas en/of elektriciteit. Voor hen kan opvang worden geregeld door het Leger des Heils en Wender.

“Mensen die op straat leven of in een slechte woning verblijven, kunnen tijdens deze koude periode terecht in de opvang in Assen of Emmen”, vertelt Hetty Dekker, coördinator winterregeling in Drenthe.

Geef jouw zorgen aan ons door

Maak jij je zorgen om iemand die geen warme plek heeft om te overnachten? Neem dan contact op met het Advies en Meldpunt OGGZ. We zijn op werkdagen bereikbaar via 088- 24 60 240 (van 8.30 tot 17.00 uur). Je kunt jouw zorgen ook mailen naar [email protected]. Na ontvangst beoordelen wij de situatie en bekijken welke hulp nodig is.

Buiten kantoortijden neem je contact op met de politie via 0900-8844. Bel 112 als iemand zich in een heel gevaarlijke situatie bevindt.

Advies en Meldpunt OGGZ

Het Advies en Meldpunt OGGZ is bereikbaar voor het beantwoorden van vragen, het melden van zorgen en het meedenken en adviseren bij complexe zorgwekkende situaties.


Maak jij je zorgen om iemand die geen warme plek heeft?

Bel naar het Advies en Meldpunt OGGZ via 088 24 60 240 of mail naar [email protected]