MRSA/BRMO informatiepuntBijzondere Resistente Micro Organismen (BRMO) zijn bacteriën die ongevoelig zijn geworden voor veel soorten antibiotica. Infecties door deze bacteriën zijn daardoor moeilijk te behandelen. Meticilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA), ook wel ziekenhuisbacterie genoemd is een BRMO. Alleen zijn de maatregelen voor deze bacterie anders dan voor de andere BRMO.

Het informatiepunt MRSA/BRMO is voor inwoners en zorgprofessionals te benaderen voor advies en ondersteuning bij vragen.

Duidelijke en deskundige informatie

Draag je een BRMO of MRSA bij je? Of ben je hulpverlener van iemand met BRMO of MRSA? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je hier vragen over hebt. Buiten de ziekenhuissituatie is het niet altijd duidelijk bij wie patiënten, inwoners en zorgverleners vragen kunnen stellen.

Daarom zijn de drie noordelijke GGD’ en, de medisch-microbiologische laboratoria en de infectieziekte poliklinieken van de ziekenhuizen, gestart met het informatiepunt MRSA/BRMO. Hier is duidelijke en deskundige informatie voor iedereen beschikbaar. Deskundigen infectiepreventie van de GGD’en werken voor de afhandeling van de vragen samen met huisartsen, infectiologen van het ziekenhuis, artsen-microbioloog van de laboratoria en artsen infectieziekten van de GGD.


Vragen?

Ben je een inwoner of zorgprofessional (werkzaam buiten het ziekenhuis)?

Voor advies en ondersteuning bij vragen kun je terecht bij het MRSA/BRMO informatiepunt.

Het informatiepunt:
Bel 088-2299900 of
Mail [email protected].

Bereikbaarheid:
maandag t/m donderdag van 9.00 - 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 - 13.00 uur