Ouders geven jeugdgezondheidszorg gemiddeld een 8.2

21 november 2023


Het team Jeugdgezondheidszorg (JGZ) wil zich blijven ontwikkelen. Daarom meten we wat onze klanten van onze dienstverlening vinden. Van maart tot juni 2023 vroegen we ouders/verzorgers met kinderen van 0-4 jaar en jongeren naar hun ervaringen. Wat doen we goed en wat kan beter?

Het doel van het onderzoek was het ophalen van klantervaringen, nieuwe ideeën en wensen. De uitkomsten van het onderzoek gebruiken we voor doorontwikkeling van de JGZ en het verbeteren van de zorg. Zo zorgen we ervoor dat onze jeugdgezondheidszorg aan de wensen en behoeften van ouders en jongeren blijft voldoen.

We zijn gestart met twee doelgroepen

We nodigden ouders/verzorgers met kinderen tussen 0 en 4 jaar uit die het consultatiebureau bezoeken. En jongeren 12+ jaar die op spreekuur komen bij een assistente, verpleegkundige, verpleegkundig specialist of arts.

Ouders geven ons gemiddeld een 8.2

GGD Drenthe doet de Jeugdgezondheidszorg voor 0-4 jarigen in 8 gemeenten. In totaal vulden 161 ouders/verzorgers uit die gemeenten de vragenlijst in. Zij geven onze dienstverlening gemiddeld het cijfer 8,2. Verbeterpunten zien zij vooral in het maken en/of wijzigen van afspraken en in de wachttijd op het consultatiebureau.

Jongeren geven ons gemiddeld een 7.0

In totaal vulden 20 jongeren op het voortgezet onderwijs onze vragenlijst in. Zij geven onze dienstverlening gemiddeld een 7.0. Een waardevol verbeterpunt dat zij ons gaven is dat we niet te moeilijke woorden moeten gebruiken.

Vervolg

Na het invoeren van de verbeteringen, houden we opnieuw een onderzoek. Hierdoor ontstaat een continu verbeterproces. In een volgend onderzoek nodigen we ook ouders/verzorgers met kinderen van 4-12 jaar uit hun ervaringen met ons te delen.