Regenboogfestival in Emmen komende zaterdag: laat je vaccineren, testen of kom langs voor advies in de GGD-bus op het Raadhuisplein

24 augustus 2023


Op zaterdag 26 augustus wordt de liefde en het respect gevierd tijdens de 3e editie van het Regenboogfestival in Emmen. Een kleurrijk feest met een serieuze boodschap; ‘Laten we elkaar accepteren zoals we zijn. Daar wordt de wereld een beetje mooier van’.

GGD op het festival

Het team Seksuele Gezondheid van de GGD is aanwezig op het festival. Je kunt bij ons terecht voor:

  • Informatie en advies
  • Het laten afnemen van een soa-test
  • Het halen van een hepatitis B-prik

Poli op wielen

Het team staat vanaf 17.00 uur tot in ieder geval 22.00 uur op het festival. Je vindt het team seksuele gezondheid in een opvallende bus op het Raadhuisplein. Deze bus, omgebouwd tot een poli op wielen, is van alle gemakken voorzien. Zoals een toilet en een stoel om bloed in af te nemen.

Informatie over de hepatitis B-prik:

De vaccinatie tegen hepatitis B bestaat uit 3 prikken. Als je alle 3 de prikken hebt gekregen, ben je meestal voor de rest van je leven beschermd tegen hepatitis. Is het je 1e of 2e prik? We vertellen je in de bus wanneer je de volgende prikken kunt halen.

De hepatitis B-prik is gratis voor:

  • Mannen die seks hebben met mannen
  • Mensen voor wie seks hun werk is
  • Trans personen die seks hebben met mannen

We noteren ter plekke je naam, geboortedatum en telefoonnummer.

Over het festival

Het Regenboogfestival wordt georganiseerd door Liefdescircus. Bekijk de website voor meer informatie: LIEFDESCIRCUS – IK VAL OP (regenboogfestivalemmen.nl).

LIEFDE.IS.LIEFDE