Programma Paplepel Pleidooi 31 oktober bekend

26 september 2023


GGD Drenthe organiseert op 31 oktober het Paplepel Pleidooi voor professionals die een bijdrage willen leveren aan de transitie van ziekte en zorg naar gezondheid en veerkracht én een
kansrijke start voor alle kinderen in Drenthe. Tijdens het pleidooi gaan we, met behulp van verschillende sprekers, in gesprek over hoe een kansrijke start er voor onze toekomstige generatie in Drenthe uit kan zien.

Waarom een Paplepel Pleidooi:

Bepaalt de plek waar je geboren bent de kansen voor je toekomst? Op het fundament van de eerste 1000 dagen bouwen we de rest van ons leven verder. We staan momenteel voor verschillende gezondheidsopgaven. Zoals de transitie van ziekte en zorg naar gezondheid en veerkracht. Wat betekent een kansrijke start voor deze opgave?

Kansengelijkheid

Voor een toekomst met meer kansengelijkheid op het gebied van gezondheid zijn kinderen een belangrijke schakel. Zij zijn immers mogelijk onze toekomstige generatie ouders. Wat kunnen we doen om te komen tot een collectieve preventieve aanpak? Een proces wat niet van vandaag op morgen geregeld is, maar wél een vraagstuk waar we samen verantwoordelijk voor zijn.

Programma

We bieden een gevarieerd programma (pdf, 288 kB) waarin we het vraagstuk vanuit verschillende invalshoeken benaderen. Ook is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan hoe we tot een collectieve preventieve aanpak kunnen komen.

Aanmelden tot 26 oktober

Het Paplepel Pleidooi vindt plaats in Hof van Saksen (Nooitgedacht). Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Er is plek voor 150 aanwezigen. Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomst.