Goede opkomst coronaprik in Drenthe

4 januari 2024


Van 2 oktober tot 29 december 2023 kon iedereen die een hoger risico loopt om ernstig ziek te worden door het coronavirus een coronaprik halen. GGD Drenthe heeft in totaal 91.443 vaccinaties gezet. Dat is meer dan het vooraf ingeschatte aantal van 75.000 prikken. In Drenthe kon je in 8 van de 12 gemeenten terecht voor de coronaprik. Daarnaast zagen we een piek in de laatste weken van 2023. Door het stijgende aantal mensen met corona, besloten veel mensen alsnog de coronaprik te halen.

Flexibele locaties en mobiele teams

Waar we voorheen op 4 vaste priklocaties werkten, is er in deze ronde gekozen voor 8 flexibele locaties. Naast de grotere priklocaties in Assen, Emmen en Beilen konden inwoners ook terecht op kleinere priklocaties in Nijeveen, Hoogeveen, Dwingeloo, Borger en Nieuw-Roden. Bijna dagelijks werd de priklocatie op een andere plek op- en afgebouwd. We zagen deze ronde ook veel inwoners van aangrenzende provincies die in Drenthe de coronaprik kwamen halen. Bij zorginstellingen en niet mobiele thuiswonenden gingen we langs om de coronaprik te geven.

Coronaprik blijft beschikbaar voor zwangeren en mensen met een verwijzing

De coronaprik blijft beschikbaar voor zwangeren en mensen met een verwijzing van een behandelend arts. Mensen kunnen het hele jaar door een afspraak maken via 0800 – 7070. Deze landelijke afsprakenlijn is op maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. GGD Drenthe prikt in Assen en Emmen.

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken blijft het belangrijk om thuis te blijven als je ziek bent, fysiek contact met kwetsbare mensen te vermijden en de hygiëne adviezen te volgen: vaak en goed je handen wassen, niezen en hoesten in je elleboog en zorgen voor voldoende ventilatie van binnenruimtes.