Maak kennis met het vak van forensisch arts

29 juni 2023


Vandaag is het de Dag van de Forensische Geneeskunde, een mooie gelegenheid om het vak van forensisch arts in de schijnwerpers te zetten! Ken jij de campagne ‘Forensische geneeskunde, buitengewoon boeiend’ al? Hiermee laten we (aankomend) artsen en verpleegkundigen kennismaken met forensische geneeskunde en hopen we meer (basis)artsen te werven voor de opleiding tot forensisch arts. Een unieke medische discipline!

“Ben je avontuurlijk en heb je een groot rechtvaardigheidsgevoel? Lijkt het je leuk om met de recherche en het openbaar ministerie te werken? ” Klaas Drupsteen interviewt studenten geneeskunde om te achterhalen wat hun kennis is van forensische geneeskunde. Er blijkt nog maar weinig kennis over het vak te zijn. Dat is jammer, want er is een grote behoefte aan meer forensisch artsen.

Op pad met forensisch arts Ricardo
Om het vak meer te belichten, is donderdag 29 juni tot de Dag van de forensische geneeskunde uitgeroepen. Op www.kiesvoorforensischegeneeskunde.nl presenteren forensisch artsen zich met veel enthousiasme en passie voor hun afwisselende en dynamische vak. Op de site is doorlopend informatie te vinden over de praktijk van hun werk en benadrukken forensisch artsen het belang van werken in de publieke gezondheid. Vanuit hun vak helpen ze mee om een rechtvaardigere en veiligere samenleving te creëren. Neem eens een kijkje!

Initiatiefnemers van de campagne
De campagne ‘Forensische geneeskunde, buitengewoon boeiend’, is een initiatief van GGD GHOR Nederland namens de GGD'en en FARR in samenwerking met het FMG en de NSPOH. Het wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid.