Rijks Vaccinatie Programma (RVP)In Nederland vinden we het belangrijk dat kinderen een gezonde start in het leven krijgen. De vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma beschermen kinderen tegen ernstige infectieziekten. Vaccinatie vermindert de kans op ernstige ziekte en complicaties en zorgt ervoor dat gevaarlijke infectieziekten minder voorkomen.

Ben je aan de beurt voor een vaccinatie? Dan krijg je hiervoor een uitnodiging van het RIVM. De vaccinaties zijn gratis en niet verplicht.

Kies hieronder over welke vaccinatie je meer wil lezen. Het complete overzicht vind je op de landelijke website Rijksvaccinatieprogramma.nl.

Toestemming voor het uitwisselen van gegevens

De jeugdgezondheidszorg noteert in het digitale dossier van je kind welke vaccinaties het wanneer heeft gehad.

Vanaf 1 januari 2022 hebben wij jouw toestemming nodig voor het delen van de vaccinatiegegevens samen met de persoonsgegevens van je kind met het RIVM.  In de uitnodiging voor een vaccinatie vragen wij die toestemming aan jou. Zo weet het RIVM welke vaccinaties je kind heeft gehad en krijgen jullie geen onnodige herinneringen.

In de video hieronder hoor je welke informatie we delen en waarom dat belangrijk is.

Toestemming wijzigen?

Overzicht vaccinaties

Wil je een overzicht van de vaccinaties die jij of je kind hebt ontvangen? Je kunt een vaccinatiebewijs aanvragen bij het RIVM. Op dit bewijs staan alle kindervaccinaties, zoals tegen bof, mazelen, rodehond, polio en kinkhoest.