Winterregeling

Als er voorspellingen zijn dat de gevoelstemperatuur een aantal dagen onder de -5 graden wordt, dan gaat in Drenthe de winterregeling in. De winterregeling is bedoeld om te voorkomen dat daklozen en slechtbehuisden gezondheidsrisico's lopen door de kou.

Bel 088 24 60 240
(2 ct pm, ma-vr 9.00 - 16.30 uur)

Of stuur ons een bericht

Op dit moment is de winterregeling inactief (4-2-2019)

Over de winterregeling

Er werken allerlei zorgorganisaties mee aan de winterregeling, zoals gemeenten, OGGz-netwerken, politie, het Leger des Heils en Kommarin, de GGz, VNN en maatschappelijk werk. Met de strenge vorst zijn zij extra alert op mensen die geen warme plek hebben om te overnachten. Voor deze mensen wordt opvang geregeld.
 
In Drenthe is bekend dat er mensen wonen in schuurtjes, zelfgebouwde hutjes of in een huis dat niet is aangesloten op gas en electra. Zij zijn lastiger in de gaten te houden dan daklozen, omdat ze niet zichtbaar zijn. Toch is overnachten in een onverwarmd onderkomen bijna net zo gevaarlijk als slapen op straat.

Melden

Kent u iemand die in een onderkomen leeft dat ongeschikt is voor deze kou, dan roept de GGD op dat te melden via het OGGz-meldpunt. Buiten kantoren kunt u zich melden bij de politie via 0900-8844