Vertrek Hans Kox: Ferdinand Strijthagen vanaf september interim DPG

3 augustus 2023


Per 1 oktober vertrekt Directeur Publieke Gezondheid (DPG) Hans Kox bij GGD Drenthe. Hij begon bijna drie jaar geleden eerst als interim-directeur bij de GGD, waarna hij formeel werd aangesteld als DPG. Zijn taken worden vanaf september tijdelijk overgenomen door Ferdinand Strijthagen, voormalig DPG van GGD Zaanstreek-Waterland en nu senior adviseur bij Lysias.

Raymond Wanders, voorzitter van het dagelijks bestuur van GGD Drenthe:

We danken Hans Kox voor zijn energieke inzet voor de gezondheid van de inwoners van Drenthe in een voor GGD Drenthe bijzondere periode. We wensen hem veel geluk en succes in de toekomst.

De afgelopen jaren is er bij GGD Drenthe onder leiding van Hans Kox hard gewerkt aan een belangrijke basis om de gezondheid van de inwoners van Drenthe in de toekomst te verbeteren. Opgavegericht samenwerken, datagedreven werken én de verschuiving in focus van zorg naar gezondheid markeren deze periode.

Hans Kox gaat vanaf 1 oktober in de regio Rotterdam aan de slag, als directeur-bestuurder bij Waterweg Wonen.

Hans Kox:

Na een bijzondere en dynamische periode bij GGD Drenthe rond ik in september 2023 mijn werkzaamheden af en draag met een goed gevoel het stokje over aan een ervaren Directeur Publieke Gezondheid.

De afscheidsreceptie voor medewerkers en relaties is op 13 september. Zij ontvangen een persoonlijke uitnodiging en/of kunnen zich aanmelden via [email protected].