Save the date: Paplepel Pleidooi op 31 oktober

7 augustus 2023


GGD Drenthe organiseert op 31 oktober het Paplepel Pleidooi voor iedereen werkzaam binnen de (jeugd)gezondheidszorg of gemeenten in Drenthe. Tijdens het pleidooi gaan we, met behulp van verschillende sprekers, in gesprek over hoe een kansrijke start er voor onze toekomstige generatie in Drenthe uit kan zien.

Waarom een Paplepel Pleidooi:

Bepaalt de plek waar je geboren bent de kansen voor je toekomst? Op het fundament van de eerste 1000 dagen bouwen we de rest van ons leven verder. We staan momenteel voor verschillende gezondheidsopgaven. Zoals de transitie van ziekte en zorg naar gezondheid en veerkracht. Wat betekent een kansrijke start voor deze opgave?

Kansengelijkheid

Voor een toekomst met meer kansengelijkheid op het gebied van gezondheid zijn kinderen (de toekomstige generatie ouders) een belangrijke schakel. Wat kunnen we doen om te komen tot een collectieve preventieve aanpak? Een proces wat niet vandaag op morgen geregeld is, maar wél een vraagstuk waar we samen verantwoordelijk voor zijn.

Programma en locatie

Het Paplepel Pleidooi vindt plaats in Hof van Saksen (Nooitgedacht). Het definitieve programma volgt in september. Aanmelden kan alvast via het aanmeldformulier. Er is plek voor 150 aanwezigen. Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomst.