Nieuwe ronde stimuleringsregelingen voor een gezonde leefstijl

9 maart 2023


Structurele aandacht voor een gezonde leefstijl op jonge leeftijd vergroot de kans op gezondere kinderen én volwassenen. Scholen die een boost willen geven aan een gezonde leefstijl kunnen van 6 maart tot en met 17 april 2023 verschillende stimuleringsregelingen aanvragen bij Gezonde School.

Gezonde School maakt samen met onderwijsprofessionals een gezonde leefstijl voor leerlingen en studenten vanzelfsprekend. Gezonde School biedt hiervoor een integrale gezondheidsaanpak waarmee gezondheid terugkomt in de lesstof, in de schoolomgeving, in signalering en in het beleid van de school. Een échte gezonde school, als groeiplaats voor een gezonde en vitale samenleving. Met gezonde leerlingen en studenten die lekker in hun vel zitten, gezonde keuzes maken en opgroeien tot volwassenen voor wie een gezonde leefstijl wél vanzelfsprekend is.

Met behulp van de Gezonde School-aanpak en een concreet stappenplan kunnen scholen aan de slag. Makkelijk, wetenschappelijk onderbouwd én in de praktijk bewezen. Een school maakt zelf de keuze met welk gezondheidsthema ze aan de slag gaan. Bijvoorbeeld met Welbevinden, Voeding, Mediawijsheid, Bewegen en sport of Relaties en seksualiteit. Ook krijgen scholen via Gezonde School net dat extra zetje in de vorm van tijd of geld.

Gezonde School: zo werkt het

Zetje nodig? Vraag een stimuleringsregeling aan!

Van 6 maart tot en met 17 april kun je één of meer stimuleringsregelingen bij Gezonde School aanvragen. Met de stimuleringsregeling ontvangt een school een geldbedrag en advies en ondersteuning van een Gezonde Schooladviseur. Het geld kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor taakuren van een Gezonde Schoolcoördinator, voor de inzet of aanschaf van een activiteit of als bijdrage in de kosten voor deelname aan de post-hbo opleiding Specialist Sportieve en Gezonde School. Zo kunnen onderwijsprofessionals zich vooral richten op de leerlingen en studenten.

Er zijn vier regelingen:

Aanvragen gaat via Mijngezondeschool.nl.

Afkijken mag

Zo’n 30% van alle scholen in het po, so, vo en mbo werkt al volgens de Gezonde School-aanpak. Hoe zijn zij begonnen? En vooral: wat levert het op? Op www.gezondeschool.nl/inspiratie vertellen collega's in het onderwijs over hun ervaringen met werken aan een gezonde leefstijl op school. Laat je inspireren en wordt ook Gezonde School!

Samen maken we een gezonde leefstijl vanzelfsprekend.


Meer informatie over de Gezonde School aanpak?

Neem contact op met Sharon van der Ploeg-Bakker, coördinator Gezonde School in Drenthe via [email protected].