DTP en BMR


Alle 9-jarige kinderen krijgen een uitnodiging voor de inenting tegen difterie, tetanus, polio (de DTP-prik) en tegen de bof, mazelen en rodehond (BMR-prik). De prikken zijn onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma. Dit programma zorgt ervoor dat alle kinderen in Nederland goed worden beschermd tegen ernstige ziektes.

Wat is BMR en DTP?

De BMR-vaccinatie beschermt tegen de bof, mazelen en rodehond. Kinderen krijgen deze vaccinatie twee keer: met 14 maanden en als ze 9 jaar zijn.

De DTP-vaccinatie beschermd tegen difterie, tetanus en polio. Deze vaccinatie wordt tegelijk gegeven met de tweede BMR-vaccinatie. Kinderen die de gehele serie D(K)TP-vaccinaties hebben gekregen, zijn tot de leeftijd van 19 jaar volledig beschermd.

Heb jij een oproep gekregen?

Via de link in de brief kun je een afspraak plannen op de locatie, datum en tijd die jou uitkomt.

Je krijgt de vaccinaties tegelijk in je bovenarmen. De vaccinaties zijn gratis en niet verplicht. Vergeet je niet je oproepkaart en ID-bewijs mee te nemen naar de afspraak?

Wat gebeurt er als je gevaccineerd wordt?

In het televisieprogramma Topdoks nemen Rachel en Elbert een kijkje in het menselijk lichaam. In deze aflevering vertellen ze waar de DTP/ BMR vaccinatie voor is en wat er gebeurt als je gevaccineerd wordt.


Vragen?

Op www.rijksvaccinatieprogramma.nl vind je antwoord op veel gestelde vragen.

Heb je andere vragen? Neem dan contact met ons.

Prik gemist

Heb je de prik deze ronde gemist? Dan ontvang je van het RIVM een nieuwe oproep.