Op reisGa je binnenkort op reis? De reizigersadviseurs van GGD Drenthe adviseren je graag, zodat jij goed voorbereid op reis kunt gaan. Zijn er voor jouw reis vaccinaties nodig? Dan kunnen ze je die meestal meteen geven.

Maak 5-8 weken voor je vertrekdatum een afspraak

  • Adviseren we een vaccinatie? Vaak is dan na een maand nog een tweede vaccinatie nodig om beschermd op reis te kunnen.
  • Ben je niet in Nederland geboren? Dan is misschien eerst een bloedonderzoek nodig voor we je een vaccinatie kunnen geven. De uitslag duurt even en bepaalt het vaccinatieadvies.
  • Ga je last-minute? Maak ook dan een afspraak. We kijken dan samen wat mogelijk is. Beter met iets op reis dan met niets!

Afspraak maken

Het spreekuur is op maandag en donderdag van 8.30 - 12.00 uur en van 13.00 - 15.00 uur. Vanaf 15 maart is er ook een spreekuur op vrijdag. Ons spreekuur is in Assen aan de Mien Ruysweg 1.

Maak zelf online een afspraak op een tijdstip dat jou uitkomt:

Afspraak maken

Liever telefonisch een afspraak maken? Dat kan op werkdagen van 08.00-17.00 uur via onze afsprakenlijn:

0592- 306 244

Telefonisch geven wij geen advies.

Wil of kan je niet langskomen?

Vraag dan om een afspraak voor een telefonisch consult. Let op, hieraan zitten kosten verbonden!

Prikangst?

Maak dan altijd telefonisch een afspraak. We plannen dan extra tijd voor je in. De verpleegkundige weet ervan als je komt. Misschien kunnen onze tips je helpen.

Kosten afspraak

Voor een adviesgesprek of telefonisch consult brengen wij kosten in rekening. Ook een reisvaccinatie kost geld. Check bij je verzekering of je de kosten vergoed krijgt.

Afspraak annuleren

Je kunt je afspraak annuleren via de link in je afspraakbevestiging. Dit kan tot 48 uur (2 dagen) voor je afspraak.

Heb je over minder dan 48 uur een afspraak? Bel dan  0592 - 306 244. Wij zijn op werkdagen van 8.00 – 17.00 uur bereikbaar. Houd je afspraakbevestiging bij de hand.

Opnieuw een recept nodig of toch nog een vraag?

  • Toch nog een vraag na je afspraak? Bel de afsprakenlijn 0592 - 306 244. Een verpleegkundige belt je vervolgens zo snel mogelijk terug. We brengen hiervoor geen kosten in rekening.
  • Recept kwijt? We kunnen je tegen betaling een nieuw recept sturen per mail of post.
  • Recept nodig voor nieuwe reis? Ben je korter dan 2 jaar geleden bij ons op een spreekuur geweest? Een telefonisch consult is dan voldoende. We geven je advies en kijken welk recept je nodig hebt. Let op, hiervoor brengen wij kosten in rekening.
    Blijkt tijdens het gesprek dat er alsnog een fysieke afspraak nodig is? Dan vervallen de kosten voor het telefonische consult.

Vragen over een reisvaccinatie?

Kijk bij de veel gestelde vragen op de website van GGD Reisvaccinaties.

Overzicht vaccinaties

Weet je niet meer welke vaccinaties je als kind hebt gehad en heb je dit nodig voor je reis? Je kunt een vaccinatiebewijs aanvragen bij het RIVM. Op dit bewijs staan alle kindervaccinaties, zoals tegen bof, mazelen, rodehond, polio en kinkhoest.

Persoonlijk advies met de GGD Reist mee- app

dirk reist

De Reismee-app van de GGD is een handig hulpmiddel voor reizigers naar (sub)tropische bestemmingen.

In de app zie je per land welke vaccinaties je nodig hebt en je vindt er veel reistips. De app maakt gebruik van GPS en kan ook offline gebruikt worden. Blijf gezond met de “GGD reist mee” app.

Hoe werkt de app?

In deze korte video zie je hoe je de app eenvoudig kunt installeren en gebruiken.