Huisbezoek bij zwangerschapZwanger zijn is een bijzondere ervaring. Vragen over je zwangerschap kun je stellen aan de verloskundige. Soms heb je andere vragen. Bijvoorbeeld over hoe je je kind kunt opvoeden. Of als je zorgen over geld hebt. Misschien zijn er spanningen in je omgeving of heb je psychische zorgen. Ook deze onderwerpen kun je met je verloskundige bespreken. Het is fijn als je deze vragen of zorgen al in de zwangerschap bespreekt. En hulp of steun kunt krijgen op een manier die bij jou past. Iemand die je vragen kan beantwoorden en met je mee kan denken. Dan voel je je lekkerder. En dat voelt de baby ook.

Contact met de jeugdverpleegkundige

In Drenthe willen we het beste voor alle kinderen. En dat begint al in de zwangerschap. De verloskundige en de kraamzorg kijken met jou hoe het gaat. Soms zijn er vragen waar ze je niet verder bij kunnen helpen. Een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau vaak wel. In acht Drentse gemeenten kun je je hiervoor aanmelden. De jeugdverpleegkundige zal je dan bellen en telefonisch advies geven of een afspraak maken en bij je thuis langskomen.

Vragen en aanmelden

Heb je vragen over het huisbezoek door de jeugdverpleegkundige of wil je je aanmelden? Mail dan naar [email protected] of bel naar 088 - 2460 246.

Hoe ziet het huisbezoek eruit?

  • Aanmelden kun je zelf doen of via de zorgverlener
  • De jeugdverpleegkundige legt contact met je
  • Er volgt een huisbezoek, waarbij ook je partner of een ander vertrouwd persoon aanwezig kan zijn
  • Jij en de jeugdverpleegkundige kijken hoe het met jou en het gezin gaat
  • De jeugdverpleegkundige kan ondersteuning en advies geven
  • Mogelijk volgt een tweede bezoek of kan de jeugdverpleegkundige advies geven voor extra hulp

Aan het huisbezoek zijn geen kosten verbonden. De zorg van de verloskundige en kraamzorg gaat tijdens de hulp bij het huisbezoek natuurlijk gewoon door.