Jouw GGDWaarmee kun je bij de GGD terecht? Voor heel veel verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld met vragen over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel en alcohol & drugs. Maar ook voor vaccinaties (als je op reis gaat), voor onderzoek naar SOA's (seksueel overdraagbare aandoeningen) of voor hulp als het thuis niet meer gaat.

Jouw GGD

Speciaal voor jongeren is er JouwGGD. Op deze website vind je antwoord op vragen over je lichaam, je gevoel of dingen waar je liever niet thuis over praat.

Ga meteen naar www.jouwggd.nl


Hoe gezond ben jij? Tijd voor een check up?

Zit je in vier HAVO/VWO of in het eerste jaar van het MBO? Dan komt er een verpleegkundige van de GGD Drenthe bij jou in de klas om je meer te vertellen over een 'Check up' op je gezondheid. Als je meedoet aan deze ‘check up’ krijg je zicht op jouw gezondheid en leefstijl.

Hoe werkt de check up?

Tijdens een lesuur op school laat de jeugdverpleegkundige van de GGD een kort filmpje zien met informatie over de vragenlijst op youtube.com. De vragenlijst is een check op jouw gezondheid.

Wat is het resultaat?

Na dit filmpje vul je de vragenlijst op jijenjegezondheid.nl/. Hierna krijg je direct te zien hoe je scoort op verschillende onderwerpen.

Bijvoorbeeld

  • je eetgewoonten,
  • beweging,
  • genotsmiddelengebruik (roken, alcohol en drugs) en
  • zit je lekker in je vel.

Je krijgt ook enkele gezondheids- en leefstijltips. Je kunt direct doorklikken naar betrouwbare sites met informatie en advies. Daarna kun je in gesprek gaan met de jeugdverpleegkundige over de resultaten van de test.


Vragen over het onderzoek?

Neem contact op met de afdeling Jeugdgezondheidszorg van GGD Drenthe via telefoonnummer 088-2460246 of mail naar [email protected].

Jij en je gezondheid

Jij en je gezondheid is een methode om de sociaal-medische en sociaal-emotionele ontwikkeling van jongeren in kaart te brengen. Met Jij en je gezondheid worden risicogedragingen en problemen op tijd gesignaleerd en kunnen jongeren passend begeleid en geholpen worden.

Lees meer over Jij en je gezondheid op www.jijenjegezondheidinfo.nl