Gezonde schoolEen gezonde leefstijl in het DNA van elke school. Dat is de missie van het programma Gezonde School. Het programma helpt scholen om te werken aan een gezonde leefstijl. Gaat jouw school ook aan de slag met de Gezonde School-aanpak? Op deze pagina lees je wat Gezonde School is en hoe GGD Drenthe kan ondersteunen.

De Gezonde School-aanpak sluit aan bij wat jouw school al doet

Door de Gezonde School-aanpak krijg je, als school, inzicht in de leefstijl en risicofactoren van de leerlingen. Op basis daarvan kies je gezondheidsthema's en erkende Gezonde School-activiteiten die passen bij de school. De Gezonde School-aanpak sluit aan bij wat jouw school al doet aan gezondheidsbevordering en versterkt wat goed gaat. Met deze aanpak maak je van losse activiteiten één geheel. Daardoor wordt een gezonde leefstijl onderdeel van de dagelijkse praktijk. De Gezondeschoolcoördinator van GGD Drenthe helpt jouw daar graag bij. In deze animatie wordt de Gezonde School-aanpak kort toegelicht.

De Gezonde School-aanpak helpt scholen ook bij seksuele en relationele vorming

Wil je informatie specifiek over dit thema? Neem dan contact op met de projectleider Seksuele en Relationele vorming in Drenthe, Linda Lutke-Tapken via [email protected]. Of bekijk de video Aan de slag met het thema Relaties en Seksualiteit.


Contact

Vragen over de Gezonde School-aanpak? Neem contact op met een van de coördinatoren in Drenthe. Dit zijn Sharon van der Ploeg-Bakker en Linda Lutke. Je bereikt ze via [email protected]

Infectieziekten op school of opvang?

Is er een infectieziekte zoals krentenbaard, buikgriep of waterpokken op jouw locatie? Meld dit dan bij de GGD. Om jullie te ondersteunen in de communicatie richting ouders en kinderen, hebben wij deurbriefjes ontwikkeld. Op het deurbriefje staat dat er kinderen met een bepaalde infectieziekte zijn, wat de symptomen zijn en wat ouders hieraan kunnen doen. Deze deurbriefjes kun je ophangen na contact met GGD Drenthe.