Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen 2022GGD Drenthe is op 13 september gestart met de Corona Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen. Hiermee worden de gevolgen van corona op de volksgezondheid, het welzijn en de leefstijl van de volwassen bevolking in kaart gebracht. Op deze webpagina leest u meer informatie. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Impact van corona

Het onderzoek vindt normaal gesproken elke vier jaar plaats. Dit is een extra onderzoek om de impact van corona in kaart te brengen. Naast algemene gezondheidsvragen staan er vragen in de lijst over corona-gerelateerde problemen. Zoals psychische klachten, long-COVID, uitgestelde zorg en de impact van het coronavirus.

Uitnodiging ontvangen?

Als inwoner van Drenthe kan het zijn dat u vanaf 13 september een uitnodiging ontvangt voor deelname aan de Gezondheidsmonitor. Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) heeft hiervoor willekeurig Drenten geselecteerd. Heeft u een uitnodiging ontvangen? Dan is het fijn als u mee wilt doen!

Resultaten

Het onderzoek loopt nog tot en met december 2022. De resultaten van de Gezondheidsmonitor 2022 worden in juni 2023 bekend gemaakt. Omdat alle GGD’en meedoen, ontstaan resultaten op landelijk, regionaal en gemeenteniveau. Dit maakt het mogelijk om resultaten te vergelijken. Mede op basis van deze resultaten ontwikkelen het Rijk en de gemeenten een landelijk en lokaal gezondheidsbeleid.

Meer informatie over de Gezondheidsmonitor.


Contact

Heb je vragen over de Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen? Neem dan contact met ons op via 0592 306300 of via [email protected].

Downloads

Lees meer over de Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen in de beschikbare downloads: veelgestelde vragen (NL’s & ENG) en privacyverklaring.

Veelgestelde vragen Gezondheidsmonitor 2022 (pdf, 239 kB)

FAQ's Health Monitor 2022 (pdf, 208 kB)

Privacyverklaring Gezondheidsmonitor 2022 (pdf, 137 kB)

Privacy statement Health Monitor 2022 (pdf, 151 kB)