Gezond leven in DrentheGezond leven in Drenthe, dat willen wij voor onze inwoners. Wij geloven in de kracht van mensen. Iedereen is in staat keuzes te maken die zijn of haar leven positief kunnen veranderen. Met de campagnemix Gezond leven in Drenthe willen wij bijdragen aan een gezonder en daarmee fijner bestaan voor onze inwoners.

Hoe werkt het?

GGD Drenthe en de partners van Drenthe Gezond zijn in 2022 gestart met het gezamenlijk delen van gezondheidsboodschappen met hun doelgroepen. Wij geloven in de kracht van de herhaling en dat we meer kunnen bereiken door een aantal thema’s te prioriteren. Deze campagne werkt als verbinding voor álle bestaande campagnes door deze onder de paraplu van ‘Gezond leven in Drenthe’ bij onze inwoners onder de aandacht brengen.

Campagnemix en toolkit

In het plan hebben we het jaar opgedeeld in drie perioden, waarin in elke periode een andere boodschap centraal staat. In de eerste periode van 2024 is dat ‘een frisse start’, waarin extra aandacht is voor de thema’s: voldoende slapen, pauze in alcoholgebruik en bewegen. Vervolgens staat in de tweede periode (mei-aug.) ‘lekker in je vel’ centraal en in de laatste periode (sept.-dec.) ‘jij en je omgeving’. Voor elke periode kiezen wij drie bijpassende hoofdthema’s, gericht op middelengebruik, gezond eten en bewegen.

Hoe doe je mee?

Alle gemeenten en organisaties in Drenthe zijn welkom om aan te sluiten en gebruik te maken van de kalender en de toolkit.

Contact

Wil je meer weten over dit thema? Neem dan contact op Inge Dijkstra, adviseur gezondheidsbevordering bij GGD Drenthe, via [email protected]


Contact

Wil je meer weten over dit thema? Neem dan contact op Inge Dijkstra, adviseur gezondheidsbevordering bij GGD Drenthe, via [email protected].