Gezondheidsonderzoek VO

Gezond gedrag en een gezonde leefstijl op jonge leeftijd voorkomt gezondheidsproblemen op latere leeftijd. De jeugdgezondheidszorg van GGD Drenthe biedt jongeren (12-18 jaar) de mogelijkheid zich meer bewust te worden van hun eigen gezondheid en gedrag. Wij volgen hun ontwikkelingen op twee momenten, in de onderbouw en in de bovenbouw. We werken hierin nauw samen met scholen.

Jij en je Gezondheid

Wij werken op basis van het positieve concept Jij en je Gezondheid (JEJG). Dit is een digitale methode speciaal gericht op het voortgezet onderwijs. Met JEJG brengen we de ontwikkeling van jongeren in kaart, signaleren tijdig risicogedrag en problemen en leveren informatie en advies. We vragen de jongeren bijvoorbeeld een digitale vragenlijst in te vullen en bieden een leefstijlles aan. Op basis van de ingevulde vragenlijst ontvangen de jongeren een gezondheidsprofiel. Dit profiel is het uitgangspunt om het gesprek aan te gaan. Kijk voor meer informatie over Jij en je Gezondheid op https://info.jijenjegezondheid.nl/

We hebben een factsheet gemaakt met alle informatie over de gezondheidsonderzoeken. Download hier de factsheet.

JouwGGD

De landelijke jongerenwebsite jouwggd.nl is gericht op jongeren in de leeftijd van 13-23 jaar. De betrouwbare gezondheidsinformatie wordt geleverd door samenwerkende professionals van GGD'en in Nederland. Jongeren kunnen op de website anoniem vragen stellen via chat en mail en deelnemen aan het forum. Ze krijgen altijd op korte termijn antwoord van jeugdartsen en -verpleegkundigen.

Het is belangrijk dat jongeren weten waar ze terecht kunnen met al hun vragen over hun gezondheid. U kunt hier materiaal downloaden om binnen uw school te communiceren over JouwGGD.

 Er zijn 8 banners in verschillende formaten ontwikkeld ter promotie van JouwGGD.nl:

  • 4 bewegende/geanimeerde banners (ani /.gif)
  • 4 statische banners(statisch /.png) 

U kunt deze banners vrij gebruiken op uw website, intranet of ander digitaal platform.

Hier download u de banners JOUWGGD.nl. Klik op een link om de banner te openen in uw browser. Daarna klikt u met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies voor Afbeelding opslaan als.../Save picture as...