Gezondheidsmonitor Jeugd

GGD Drenthe onderzoekt in het najaar van 2019 de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van jongeren in klas 2 en 4 van het voortgezet onderwijs. Dit onderzoek heet de Gezondheidsmonitor Jeugd.

Het onderzoek bestaat uit het invullen van een digitale vragenlijst

De leerlingen vullen de vragenlijst tijdens een lesuur op school anoniem in. De vragen gaan over verschillende onderwerpen, zoals gezondheid, welbevinden, gebruik van sociale media, gamen, roken en drinken. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig. Om een compleet beeld te krijgen, is het belangrijk dat zoveel mogelijk jongeren meedoen. De resultaten van de Gezondheidsmonitor Jeugd 2019 zijn halverwege 2020 bekend.

Het onderzoek vindt een keer in de vier jaar plaats in heel Nederland

Alle GGD’en voeren de Gezondheidsmonitor Jeugd op dezelfde manier uit. Hierdoor is het mogelijk de resultaten te vergelijken en gezondheidskansen te signaleren. Leerlingen met een goede gezondheid en gezonde leefstijl presteren namelijk beter op school. 

De antwoorden van de leerlingen worden strikt vertrouwelijk behandeld en verwerkt

 U leest hierover meer in de Privacyverklaring Gezondheidsmonitor Jeugd 2019.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Het antwoord op veelgestelde vragen vindt u hier. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via epidemiologie@ggddrenthe.nl of via 0592 306300.