Gezonde School

Een gezonde leefstijl in het DNA van elke school. Dat is de missie van het programma Gezonde School. Het programma helpt scholen om te werken aan een gezonde leefstijl. Wil uw school ook aan de slag met de Gezonde School-aanpak? Op deze pagina leest u wat Gezonde School is en hoe GGD Drenthe u kan ondersteunen.
Jongen met bal op schoolplein

De Gezonde School-aanpak sluit aan bij wat uw school al doet

Door de Gezonde School-aanpak krijgt u, als school, inzicht in de leefstijl en risicofactoren van uw leerlingen. Op basis daarvan kiest u gezondheidsthema's en erkende Gezonde School-activiteiten die passen bij uw school. De Gezonde School-aanpak sluit aan bij wat uw school al doet aan gezondheidsbevordering en versterkt wat goed gaat. Met deze aanpak maakt u van losse activiteiten één geheel. Daardoor wordt een gezonde leefstijl onderdeel van de dagelijkse praktijk. De Gezondeschoolcoördinator van GGD Drenthe helpt u daar graag bij.

In deze animatie wordt de Gezonde School-aanpak kort toegelicht: GezondeSchool - YouTube

De Gezonde School-aanpak helpt scholen ook bij seksuele en relationele vorming

Wilt u informatie specifiek over dit thema? Neem dan contact op met de projectleider Seksuele en Relationele vorming in Drenthe, Linda Lutke-Tapken via info.gezondeschool@ggddrenthe.nl. Of bekijk de video Aan de slag met het thema Relaties en Seksualiteit.

Meer informatie over Gezonde School vindt u op www.gezondeschool.nl.