Lekker fris op school

Goed ventileren is belangrijk. Ook in de klas! Een frisse school heeft veel voordelen. Kinderen leren beter, maken minder fouten en kunnen hun aandacht beter bij de les houden. Ook heb je hierdoor minder kans op gezondheidsklachten als hoofdpijn, luchtweginfecties en oogirritaties.

Tips voor een frisse en gezonde school

  • Zorg de hele tijd voor frisse lucht. Zet bijvoorbeeld een hoog raampje open, open de roosters of zet de mechanische ventilatie aan.

  • Maak roosters voor de ventilatie elke maand schoon. Laat elk jaar de mechanische ventilatie nakijken door een installateur.
  • Lucht de klas regelmatig door in de pauzes de ramen even flink open te zetten.
  • Houd de temperatuur tussen 18-22 graden.
  • Zorg voor een opgeruimd klaslokaal. Dit is beter schoon te houden. Vooral knutselwerkjes trekken veel stof aan. Laat ze daarom niet langer dan twee weken hangen.

Meer tips voor een frisse en gezonde school vindt u www.gezondeschool.nl

Een frisse school zorgt voor betere prestaties

Een frisse school heeft veel voordelen! Kinderen leren beter, maken minder fouten en kunnen hun aandacht beter bij de les houden. Kinderen en leraren hebben op een frisse school minder snel last van hoofdpijn en vermoeidheid. Ook neemt de kans op slijmvliesirritatie, luchtweginfecties, astma, oogirritatie en allergieƫn af.