Calamiteit op school

Het schoolleven kan plotseling verstoord worden door een schokkende gebeurtenis. Het is belangrijk dat scholen hierop zo goed mogelijk voorbereid zijn. GGD Drenthe biedt ondersteuning bij het omgaan op school met verdriet, verlies en rouw. U kunt hiervoor de jeugdarts of jeugdverpleegkundige van de GGD inschakelen.

Contact

Als u als school geconfronteerd wordt met een ingrijpende gebeurtenis, neem dan contact op met GGD Drenthe.

Ga naar onze contactpagina

Stappenplan plotselinge dood

In ons stappenplan 'Plotselinge dood' staat welke stappen u als school kunt nemen als er plotseling iemand overlijdt.

Bekijk het stappenplan' plotselinge dood'

U kunt ook de uitgave van de KPC Groep 'Als een ramp de school treft, Omgaan met calamiteiten in het onderwijs' bij ons lenen. In deze uitgave zitten veel handige voorbeeldbrieven en voorbeelden van een informatiebulletin.

De volgende documenten kunnen u verder helpen:

Verdrietkoffers

Soms doet zich in een klas een trieste gebeurtenis voor. Een naast familielid van een kind, een leerling of leerkracht is ernstig ziek of komt te overlijden. In dat geval is het goed om ter ondersteuning de jeugdarts of jeugdverpleegkundige van de GGD in te schakelen. U kunt dan ook vragen naar de speciaal voor deze gelegenheden samengestelde ‘Verdrietkoffers’. Er is een koffer voor verdriet en rouw en één voor echtscheiding, voor onder- en bovenbouw beschikbaar.