Seksuele gezondheid

Seksualiteit is een belangrijk onderdeel van het leven voor jong en oud. Wij geven voorlichting over onderwerpen zoals: seksualiteit (seksueel plezier, de 1e keer, orgasme, pijn bij seks),  verliefdheid, (veilig) vrijen, testen, soa’s, anticonceptie, (ongewenste) zwangerschap, identiteit, seksueel geweld, sexting, sekswerkers en vrouwenbesnijdenis. Naast het geven van voorlichting heeft de GGD een belangrijke taak in het voorkomen van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) en hiv. Dit doen we door testen, opsporen en behandelen.

Langskomen op ons spreekuur?

Momenteel zijn onze spreekuren alleen op afspraak te bezoeken.

Op maandagen ben je tussen 08.30 en 12.00 uur welkom in op ons spreekuur in Emmen, in het Treant Ziekenhuis, poli dermatologie, straat 1.

Op woensdagen kun je tussen 08.30 en 12.00 uur bij ons in Assen terecht, aan de Mien Ruysweg 1.

Twijfel je over een afspraak of wil je het gewoon even overleggen? Bel dan naar Sense Noord-Nederland voor advies, dit is onze samenwerkingspartner en plant onze afspraken in. De medewerkers van Sense Noord-Nederland zorgen dat iedereen op de juiste plek wordt geholpen. Het telefoonnummer is 0900-736 7366. Ze zijn iedere werkdag bereikbaar van 10.00 - 13.00 uur en van 13.45 tot 16.30 uur.

Vragen over seks en/of soa’s

Heb je een vraag over seksuele gezondheid? Daarmee kun je altijd bij je huisarts terecht. Als dit voor jou echt geen mogelijkheid is, kun je een afspraak maken via Sense Noord-Nederland of kijken op de website van Sense.

Sense NN is er voor al je vragen over voorbehoedsmiddelen, liefde, relatie, soa, zwangerschap en (homo)seksualiteit. Je kunt ook bellen, mailen of chatten met de Sense Infolijn

Op soaaids.nl vind je informatie over liefde, seks en soa’s. Ben je jonger dan 25 jaar?  Op sense.info vind je informatie voor jongeren over seks en soa’s.

Twijfel je of je een soa hebt? Doe een test!

Je kunt daarvoor terecht bij je huisarts. Als dit geen optie voor je is, bijvoorbeeld omdat je liever niet wilt dat iemand van je test afweet; kun je een thuistest bestellen. Deze websites bieden betrouwbare thuistesten: soapolinoord.nl en soastudentarts.nl.

Zijn beide mogelijkheden geen optie voor jou? Bel dan naar Sense Noord-Nederland voor advies. Het telefoonnummer is 0900-736 7366. Ze zijn iedere werkdag bereikbaar van 10-13 uur en van 13.45 tot 16.30 uur.

Mannen die seks hebben met mannen

Ben je een man die seks heeft met mannen en heb je risico gelopen op een soa? Dan kun je je laten testen via Testlab. Je kunt je natuurlijk ook laten testen bij je eigen huisarts. Testen bij Testlab kan vanaf 1 januari 2021 alléén op afspraak. Je kunt de afspraak pas maken als je de gehele aanmeldprocedure van Testlab hebt doorlopen.
Heb je vragen over seksualiteit? Je kunt ons bellen om een afspraak te maken. Zie contactgegevens hieronder bij ‘Afspraak maken.’ Op mantotman.nl vind je informatie over mannenseks, testen en vaccineren.

Als seks je werk is

Momenteel werken wij alléén op afspraak. Je kunt ons bellen om een afspraak te maken. Zie contactgegevens hieronder bij ‘Afspraak maken.’ Ons inloopspreekuur voor sekswerkers nog gesloten. Zodra het inloopspreekuur weer van start gaat, melden wij hier waar en wanneer je kunt langskomen. Op prostitutie.nl vind je informatie over soa’s, veilig werken, testen en vaccinaties.

NIEUW: Twitteraccount voor sekswerkers

We zijn gestart met een speciaal twitteraccount voor sekswerkers in Noord Nederland. Op @sekswerkNoordNL delen we wekelijks gezondheidsinformatie over bijvoorbeeld spreekuren, hepatitis B, anticonceptie, een filmpje, dag van de liefde etc. Volg ons!

Heb je een nare seksuele ervaring meegemaakt?

Het Centrum Seksueel Geweld is er voor iedereen die te maken heeft gehad met seksueel geweld. Je kunt veilig en anoniem contact zoeken met ons. We staan 24/7 voor jou klaar om jou de hulp te bieden die je nodig hebt. Bel gratis en anoniem 0800-0188 of bekijk onze website voor informatie.