Online soa-testwijzer

De Advies.chat is de eerste online soa-testwijzer waarmee mensen 24/7 anoniem en betrouwbaar advies kunnen krijgen over soa-tests. Met deze nieuwe interventie kunnen mensen snel en eenvoudig ontdekken of zij risico lopen op een soa en hoe ze die het beste kunnen laten testen. Ook verwijst de chat naar betrouwbare soa-zelftest aanbieders.

Dé oplossing voor iedereen die drempels ervaart om zich te laten testen op hiv en andere soa, bijvoorbeeld door schaamte, kosten of angst voor de uitslag. Zo heeft iedereen direct toegang tot advies op maat, kijkt niemand mee als er vragen beantwoord worden over het seksleven én kunnen gebruikers voorkomen dat ze klachten krijgen.

De chat is echter geen vervanging voor een professioneel consult. Soa Aids Nederland blijft adviseren om naar de huisarts of GGD te gaan voor het testen op soa en de beste zorg. Aan mensen met klachten en gewaarschuwden wordt dit zelfs dringend gevraagd. Helaas kan of wil niet iedereen naar de huisarts of GGD, of dit nu te maken heeft met financiële of persoonlijke drempels. Steeds meer mensen maken gebruik van online soa-zelftest aanbieders, terwijl een groot deel daarvan totaal onbetrouwbaar is. In 2016 zijn er minstens 60.000 van dit soort soa-zelftests verkocht.

Doe nu de test: https://soatest.advies.chat/