Seksuele gezondheid

Heb je een vraag over seksuele gezondheid? Hiermee kan je altijd bij je huisarts terecht. Wanneer dat niet mogelijk is, kunnen jongeren tot 25 jaar een afspraak maken bij Sense Noord-Nederland. De website van Soa Aids Nederland biedt alle relevante info over soa's, zowel voor particulieren als professionals. Sense.info is er voor jongeren met vragen over voorbehoedmiddelen, liefde, relatie, soa's, zwangerschap en (homo)seksualiteit. 

Afspraak maken doe je telefonisch

Sense Noord-Nederland is iedere werkdag bereikbaar van 10.00 tot 13.00 uur en van 13.45 tot 16.30 uur. Je kunt bellen met 0900 – 736 73 66. 

Twijfel je of je een soa kunt hebben? Doe de soa-check. Zo weet je of je een soa-test moet doen. Liever niet naar de GGD of huisarts? Dan kun je ook een soa-thuistest doen. Op soaaids.nl vind je betrouwbare thuistests.

Intimiteit en seks in coronatijd

Met de kans op besmetting met het coronavirus houden we 1,5 meter afstand van elkaar. Ook is het advies alleen seks te hebben met een vaste en samenwonende partner. Omdat intimiteit en seks ook een levensbehoefte is voor iedereen die niet samenwoont met een vaste partner, heeft Soa Aids Nederland aanvullende adviezen opgesteld over seks in coronatijd. Hiermee kunnen mensen het risico op besmetting voor zichzelf en hun partners zoveel mogelijk beperken als ze toch kiezen voor intimiteit en seks. Deze adviezen zijn te vinden op de website van Soa Aids Nederland en op de website mantotman.nl. 

 

AANGEPASTE DIENSTVERLENING - update januari 2021

In verband met het coronavirus is onze dienstverlening beperkt. Zoveel mogelijk consulten worden telefonisch afgehandeld. Voor meer informatie over de mogelijkheden en/of voor het maken van een afspraak kun je bellen naar 0900-7367366.


Geen inloopspreekuren MSM en sekswerkers

  1. De inloopspreekuren voor MSM (mannen die seks hebben met mannen) en sekswerkers zijn op dit moment gesloten. Momenteel werken we alleen op afspraak.
  2. MSM en sekswerkers kunnen telefonisch een afspraak maken voor een soa-test: 050-3674083 (maandag, woensdag en donderdag tussen 9.00 -11.30 uur).

Walk-in hours MSM and sexworkers are closed

  1. Walk-in hours for MSM (men who have sex with men) and sexworkers are temporarily closed. We currently only work by appointment.
  2. MSM and sexworkers can call us to make an appointment for an STI-test: 050-3674083 (Monday, Wednesday, Thursday between 9.00 – 11.30 am).

Overige spreekuren

De spreekuurlocaties in Veendam, Assen en Emmen zijn momenteel gesloten.