Mannen die seks hebben met mannen

Het gebruik van condooms verkleint de kans op soa's en hiv. Gebruik voor anale seks ook altijd genoeg glijmiddel. Glijmiddel op waterbasis of siliconenbasis is veilig voor condooms. Alles over mannenseks leest u op mantotman.nl.

Soa-test

Denkt u dat u misschien een soa heeft? Doe een soa-test. Twijfelt u of u een soa kunt hebben? Doe de soa-check. Zo weet u of u een soa-test moet doen. Liever niet naar de GGD of huisarts? Dan kunt u ook een soa-thuistest doen. Op soaaids.nl vindt u betrouwbare thuistests.

Testen bij Testlab

Bent u een man die seks heeft met mannen en heeft u risico gelopen op een soa? Dan kunt u zich laten testen via Testlab.Testen bij Testlab kan sinds 1 januari 2021 uitsluitend op afspraak. Als u de hele aanmeldprocedure van Testlab hebt doorlopen, krijgt u de mogelijkheid om een afspraak te maken.

U kunt zich natuurlijk ook laten testen bij uw eigen huisarts.

PrEP-pilot

Mannen die bij GGD Groningen en GGD Drenthe in de PrEP-pilot zitten krijgen 4 keer per jaar een volledige soa- en hivtest bij de GGD aangeboden.

Voor tussentijdse testen, bijvoorbeeld bij klachten van een soa, of gewaarschuwd voor een soa, worden PrEP-cliënten verzocht naar de huisarts te gaan. Een andere mogelijkheid is www.soapolinoord.nl.Vanaf januari 2021 kunnen PrEP-cliënten hiervoor niet meer bij de GGD en Testlab (man tot man) terecht.

AANGEPASTE DIENSTVERLENING - update januari 2021

In verband met het coronavirus is onze dienstverlening beperkt. Zoveel mogelijk consulten worden telefonisch afgehandeld. Voor meer informatie over de mogelijkheden en/of voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 0900-7367366.


Geen inloopspreekuren MSM en sekswerkers

  1. De inloopspreekuren voor MSM (mannen die seks hebben met mannen) en sekswerkers zijn op dit moment gesloten. Momenteel werken we alleen op afspraak.
  2. MSM en sekswerkers kunnen telefonisch een afspraak maken voor een soa-test: 050-3674083 (maandag, woensdag en donderdag tussen 9.00 -11.30 uur).

Walk-in hours MSM and sexworkers are closed

  1. Walk-in hours for MSM (men who have sex with men) and sexworkers are temporarily closed. We currently only work by appointment.
  2. MSM and sexworkers can call us to make an appointment for an STI-test: 050-3674083 (Monday, Wednesday, Thursday between 9.00 – 11.30 am).

Overige spreekuren

De spreekuurlocaties in Veendam, Assen en Emmen zijn momenteel gesloten.

 

 

 

Spreekuur - met afspraak

Maak een afspraak voor ons spreekuur op maandag- of woensdagochtend
We hebben twee spreekuren waarvoor u een afspraak kunt maken:

  • op maandagochtend in het Scheperziekenhuis in Emmen
  • op woensdagochtend bij de GGD in Assen.

Een afspraak maakt u via 0900 – 736 73 66
U belt dan met Sense Noord-Nederland. Daarin werken de GGD’en van Drenthe, Groningen en Friesland samen. Sense Noord-Nederland is elke werkdag bereikbaar van 10.00 tot 13.00 uur en van 13.45 tot 16.30 uur.

Tijdens het spreekuur heeft u een gesprek met een verpleegkundige
U vertelt waarom u bent gekomen. Daarna helpt een doktersassistent(e) u verder.