Over het reizigersspreekuur

Op ons spreekuur krijgt u van onze reizigersadviseurs een deskundig advies, toegespitst op uw bestemming en uw persoonlijke situatie. Wij geven u de benodigde vaccinaties en advies over eten en drinken, hygiëne en maatregelen tegen muggen. Als het nodig is, krijgt u van ons een recept voor malariapillen. U kunt online of telefonisch een afspraak maken.

Over ons consult

  • Wij reserveren tijd voor u
  • Een verpleegkundige interpreteert uw gezondheidsverklaring
  • U krijgt een persoonlijk advies
  • Er is altijd de mogelijkheid om met een arts te overleggen
  • U krijgt een Internationaal bewijs van inenting (Gele boekje)
  • U krijgt indien nodig meteen de vaccinaties en een malariarecept
  • U krijgt een informatiebrochure 'Reizen in de subtropen'
  • U krijgt indien nodig een Choleraverklaring

Maak op tijd een afspraak

Plan uw bezoek aan de GGD op tijd in. Ons advies is vier tot zes weken voor uw vertrek. Gaat u langer dan drie maanden naar het buitenland, dan is het ons advies om zes maanden voor vertrek al een afspraak bij ons te maken.

Annuleren van een afspraak

U kunt uw afspraak tot 24 uur van tevoren kosteloos annuleren. Neem daarvoor contact met ons op. Vermeld in een e-mail altijd uw naam, geboortedatum, en de datum en tijdstip van uw afspraak.

Kosten en betalen

Op onze tarievenpagina vindt u een uitgebreid overzicht van onze tarieven. U kunt bij GGD Drenthe alleen met PIN betalen. Vanwege de veiligheid van onze medewerkers hebben wij geen kassa. U krijgt direct de rekening mee. Deze kunt u declareren bij uw zorgverzekeraar.

Prikangst? Wij helpen!

Veel mensen vinden het niet leuk om geprikt te worden. Sommige mensen zijn echt bang om geprikt te worden. Heeft u last van prikangst? Neem dan telefonisch contact met ons op. Wij plannen dan extra tijd voor u in. Onze verpleegkundigen hebben veel ervaring met het vaccineren van mensen met prikangst. Zij hebben begrip voor uw angst en nemen de tijd voor u. De verpleegkundige bespreekt samen met u wat de beste aanpak is. Op deze manier lukt het vrijwel altijd om gezamenlijk tot een oplossing te komen.