Inenting baarmoederhalskanker (HPV)

Alle meisjes krijgen op de leeftijd van 12/13 jaar een uitnodiging voor de inenting tegen baarmoederhalskanker (HPV). Deze inenting is onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma. De uitnodiging voor de eerste prik krijg je in de eerste helft van het jaar. In de tweede helft van het jaar volgt een uitnodiging voor de tweede prik. De inenting werkt het beste als je nog niet seksueel actief bent. Daarom worden meisjes op jonge leeftijd ingeƫnt.

Over de inenting

Voor meisjes onder de 15 jaar bestaat de HPV-vaccinatie uit twee prikken. Tussen de twee prikken zit een periode van 6 maanden. Ook meisjes van 16/17 jaar die zich nog niet hebben laten vaccineren, ontvangen nu een uitnodiging. Voor hen bestaat de vaccinatie uit 3 prikken. Je krijgt de vaccinaties in je bovenarm. De vaccinaties zijn gratis en niet verplicht. Vergeet je niet je oproepkaart en vaccinatiebewijs mee te nemen?

Voor meer informatie over de HPV-vaccinatie kijk je op de website van het RIVM

Vergeet niet je oproepkaart en je vaccinatiebewijs mee te nemen! 

Contact

Heb je praktische vragen over de oproeptijd of locatie? Neem dan contact met ons op via 088-2460246 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 - 17.00 uur).