NORO-virus

Infecties met het norovirus, ook wel buikgriep genoemd, hebben vaak een piek in de wintermaanden. Omdat het erg besmettelijk is kan er gemakkelijk een uitbraak ontstaan binnen een instelling. Het norovirus veroorzaakt een ontsteking van de maag en de darmen, klachten zijn vooral braken en diarree. Het norovirus komt via de mond binnen en wordt meestal overgebracht via handen die niet goed zijn gewassen.

Wat doet het team Infectieziekten?

Bij een melding van diarree kan de GGD in een vroeg stadium onderzoeken waardoor de aandoening wordt veroorzaakt en of er maatregelen nodig zijn.  Door te melden kunnen wij u en uw collega’s tijdig adviseren over maatregelen om verdere verspreiding van de ziekte, - zowel binnen als buiten de instelling-, tegen te gaan. Ook kunnen wij u voorzien van informatie voor patiënten, personeel en anderen.

Adviezen voor zorginstellingen bij een uitbraak

Contact

Het team Infectieziekten is 24 uur per dag bereikbaar voor advies, meldingen en overleg.  Tijdens kantooruren neemt u contact op via 0592 - 306 300 of infectieziekten@ggddrenthe.nl. Buiten kantooruren belt u naar de Meldkamer Noord Nederland (MkNN) via 088 – 0230617.