Buikgriep

Buikgriep veroorzaakt een ontsteking van de maag en de darmen. Klachten zijn vooral braken en diarree. Bijzonder aan buikgriep is dat het vaak voor uitbraken zorgt, omdat het erg besmettelijk is. Infecties met buikgriep worden het hele jaar door gezien, met een piek in de wintermaanden. Buikgriep komt via de mond binnen en wordt meestal overgebracht via handen die niet goed zijn gewassen.

Adviezen voor kindercentra bij een uitbraak van buikgriep

• Meldt een uitbraak van diarree bij GGD Drenthe, wij kunnen u dan ondersteunen in diagnostiek, advies en voorlichting over de bestrijdingsmaatregelen.
 
Download de Leaflet ‘buikgriep maatregelen in kindercentra’ bij een uitbraak van het buikgriep en volg de hygiënemaatregelen op.

Download hier het ‘deurbriefje buikgriep’. U kunt dit in kleur uitprinten bij u in het kindercentrum ophangen om ook ouders en verzorgers te wijzen op hygiënemaatregelen.
 
Download hier de extra informatie over buikgriep voor bewoners, familieleden en ander direct betrokkenen.

Wat kan het team infectieziekten van GGD Drenthe voor u betekenen?

Bij een melding van diarree of een andere infectieziekte kan de GGD in een vroeg stadium onderzoeken waardoor de aandoening wordt veroorzaakt en of maatregelen genomen moeten worden om verspreiding van de ziekte tegen te gaan.  Door te melden kunnen wij u en uw collega’s tijdig adviseren over maatregelen om verdere verspreiding van de ziekte,- zowel binnen als buiten de instelling-, tegen te gaan. Tevens kunnen wij u dan voorzien van informatie voor bewoners, personeel en bezoekers.