Nieuwsbericht

Alle mensen geboren in 1939 of eerder kunnen nu telefonisch een afspraak maken

dinsdag 23 november 2021

Mensen die zijn geboren in 1939 of eerder, kunnen nu telefonisch een afspraak maken voor een boostervaccinatie. Het is niet nodig om op de uitnodigingsbrief van het RIVM te wachten.

Ben je geboren in 1939 of eerder en wil je alvast een afspraak maken voordat je de brief van het RIVM binnen heeft? Dat kan. Bel hiervoor het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer via 0800-7070. Dat kan iedere dag tussen 08.00 en 20.00 uur. Houdt er rekening mee dat in verband met de drukte er langere wachttijden kunnen zijn voor het maken van een afspraak.

,,Er is de afgelopen dagen vertraging geweest in de bezorging van de uitnodigingen. Omdat wij op dit moment niet kunnen inschatten of de vertraging daadwerkelijk is weggewerkt, kunnen mensen geboren in 1939 of eerder vanaf nu ook zonder uitnodigingsbrief van het RIVM een afspraak inplannen. De GGD’en staan klaar om deze mensen een booster te geven en we zouden het zonde vinden als een te laat bezorgde brief tot onnodige vertraging leidt in de boostercampagne”, legt een woordvoerder van GGD GHOR Nederland uit.

Partner mee?

Als je partner mee wil komen voor een boostervaccinatie, maak de afspraak dan telefonisch en geef aan dat je samen wilt komen. Je partner moet 60 jaar of ouder zijn. Voor je partner geldt, net als voor jezelf, dat de laatste (volledig afgeronde) coronavaccinatie of een positieve testuitslag van één van de GGD’en een half jaar geleden moet zijn.

Jongere leeftijdsgroepen

Het heeft op dit moment geen zin om een afspraak in te plannen als je niet in de leeftijdsgroep valt (geboren in 1939 of eerder). GGD GHOR Nederland controleert iedere dag de ingeplande afspraken op geboortejaar. Als je ongeldig een afspraak maakt, krijg je vooraf bericht dat de afspraak wordt geannuleerd. Of anders kom je op de vaccinatielocatie niet door de controle.

Lees meer informatie over de boosters in ons vorige nieuwsbericht over de extra vaccinaties. Let op: in dat bericht stond nog vermeld dat het pas mogelijk is om een afspraak te maken als de uitnodigingbrief van het RIVM binnen is. Die eis is nu dus vervallen als je telefonisch een afspraak maakt.