Nieuwsbericht

De extra coronaprik (booster): zo gaat dit in Drenthe

vrijdag 19 november 2021

Op 18 november ontvingen de eerste 90-plussers een uitnodiging voor een extra prik op de mat. Die valt binnenkort ook op de mat bij de leeftijdsgroepen daaronder, tot 60 jaar. Na ontvangst van de brief kun je vaak dezelfde dag nog bij ons terecht. Vrijdag is om 9.15 uur de eerste boosterprik al gezet in Emmen! In dit bericht lees je wat je in Drenthe kunt verwachten.

Voor de extra prik maak je altijd eerst een afspraak
Zodra je de uitnodiging ontvangt, kun je de afspraak maken. Hoe je dat doet, staat in de brief. Omdat we in Drenthe voldoende locaties en ruimte hebben, werken we met aparte openingsdagen voor de boosterprik. Zo hebben we ook extra ruimte en tijd voor deze oudere doelgroep. Bij het maken van de afspraak hoor je waar je wanneer terecht kunt. Vaak kan dat zelfs al dezelfde dag.

Je kunt in Assen én in Emmen, Hoogeveen en Meppel terecht
Elke locatie is minstens twee dagen in de week speciaal open voor de boosterprik. Mensen die komen voor een eerste of tweede prik (en immuungecompromitteerden) kunnen die dagen op een andere locatie terecht (alleen die openingstijden staan hier – de openingstijden voor de boosterprik hoor je bij het maken van de afspraak).

Alle locaties zijn goed toegankelijk – ook als je minder mobiel bent
Alle locaties zijn aangepast zodat je bijvoorbeeld ook met een scootmobiel naar binnen kunt. De paden zijn bijvoorbeeld verbreed van 1,50 naar 1,80 meter. Daarnaast is begeleiding/hulp ter plaatse altijd mogelijk. Vraag hier dus gerust om, wanneer je daar behoefte aan hebt. Er zijn bijvoorbeeld ook rolstoelen aanwezig, als nodig.

Speciale parkeerplekken dichtbij de ingang
Parkeren kan bij alle locaties voor de deur, wanneer je slecht ter been bent. Geef dit dan aan bij de persoon die je ontvangt op de parkeerplaats. Hij of zij wijst je dan de weg naar de speciale parkeerplaatsen.

Verwarmde ‘wachtplekken’
Moet je even wachten, dan is dat in principe altijd binnen, in een verwarmde ruimte. Kom je met een WMO-taxi, dan zijn er ook speciale verwarmde wachtplaatsen, met zicht op de parkeerplaats. Zo kun je de taxi goed zien aankomen.

Begeleiding is altijd welkom
Is dit je partner (60+), dan kan die mogelijk op hetzelfde moment de extra prik krijgen. Ook wanneer zijn/haar uitnodiging er nog niet is. Informeer hiernaar wanneer je de afspraak maakt. Kan het, dan wordt hier gelijk tijd voor gereserveerd. Op de locatie zelf kunnen we het niet garanderen. Denk in ieder geval goed om het meenemen van een ID-bewijs.

We helpen je graag
Op alle locaties zijn ook hosts met gele hesjes aanwezig. Zij helpen graag om het bezoek aan de locatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Schroom niet om hen aan te spreken, ze zijn er voor jou!