Nieuwsbericht

NOC*NSF Nationale Sportweek  2021 – Coevorden als gaststad en heel Drenthe doet mee 

dinsdag 07 september 2021

De Nationale Sportweek komt er weer aan! Van 17 tot en met 26 september wordt het belang van sporten en bewegen en gezond leven in het hele land weer extra onderstreept. En dat blijkt nodig sinds de coronacrisis. In heel Drenthe worden activiteiten georganiseerd en in gemeente Coevorden is extra veel aandacht voor de sportweek. De gemeente is namelijk door de NOC*NSF aangewezen als 1 van de 5 gaststeden. Het is het 3e jaar op rij dat een Drentse stad een gaststad is. 

Actief in Coevorden 

In de gemeente Coevorden wordt daarom al lange tijd gewerkt aan een inspirerend programma voor jong en oud. Op zaterdag 18 september organiseren ze een groot sport- en beweegfestival, genaamd ‘Actief in Coevorden’. De hele week zijn er demonstraties en workshops.  

 

Drenthe Beweegt 

Drenthe Beweegt gaat tijdens de Nationale Sportweek met een speciale bakfiets alle gemeenten in Drenthe bij langs. De gemeenten zorgen voor een eigen programma wat daarbij aansluit. Zo staat heel Drenthe in het teken van sport en bewegen.  

 

Bewegen en gezondheid 

Naast aandacht voor bewegen heeft gaststad Coevorden tijdens de nationale sportweek ook aandacht voor gezondheid. Deze thema’s zijn natuurlijk onlosmakelijk aan elkaar verbonden. GGD Drenthe heeft tijdens de sportweek extra aandacht voor water drinken voor, tijdens en na het sporten. En er is aandacht voor een rookvrije (sport)omgeving. 

 

Over de sportweek 

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek organiseren gemeentes, sportbedrijven en clubs in het hele land activiteiten om jou op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met sport en bewegen. Sinds de coronacrisis zijn Nederlanders minder fit en weerbaar geworden. Met de Nationale Sportweek hoopt de organisatie iedereen te inspireren om (weer) meer te bewegen.