Nieuwsbericht

Speciale openingstijden en zorg voor mensen met prikangst

woensdag 25 augustus 2021

Wil je wel een vaccinatie, maar heb je erge angst? GGD Drenthe biedt nu speciale openingstijden en zorg voor jou. Je bent niet de enige. Er zijn best veel mensen die last hebben van prikangst. Ook veel onder jongeren. Het is begrijpelijk, maar ook zonde als dat je ervan weerhoudt om je te laten vaccineren. Daarom bieden we vanaf 28 augustus elke zaterdagochtend in Hoogeveen een speciaal ingerichte huiselijke locatie, met veel privacy, rust en persoonlijke aandacht.

Wat kun je verwachten?

De locatie is op zaterdagochtend voor overig publiek gesloten. Zodra je er bent word je persoonlijk ontvangen door en maak je kennis met je ‘buddy’. Eén persoon die jou begeleidt bij je bezoek. Je buddy vraagt je eerst waar jij het meest behoefte aan hebt, zodat we daar zo goed mogelijk bij aan kunnen sluiten.

Bijvoorbeeld:

  • Wil je eerst even praten of alles liever zo snel mogelijk achter de rug?
  • Wil je graag liggen of liever zitten?
  • Heb je je eigen muziek mee en wil je daarnaar luisteren?
  • Wil je graag dat je meegenomen ouder/partner/vriend(in) steeds bij je blijft?
  • Misschien heb je een huisdier mee dat je graag op schoot wilt?
  • Wil je ergens in knijpen (een hand of stressbal bijvoorbeeld),
  • Wel of geen uitleg of juist afleiding?
  • Etcetera

Tips tegen spanning vind je ook op onze webpagina: drenthevaccineert.nl/erg-gespannen-voor-een-prik 

Geen grote hal, maar aparte ruimtes met veel privacy

Er is extra aandacht besteed aan de aankleding en inrichting van de locatie. Het is heel anders dan tijdens de grootschalige vaccinatiecampagne. Er zijn aparte kamers (geen ‘hokjes’), met ruimte en rust en ervaren medewerkers, die de tijd nemen voor jou. Een soepel proces, weinig mensen en fijne sfeer.   

Wanneer kun je terecht?

Op 28 augustus en de hele maand september bieden we deze speciale dienstverlening iedere zaterdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur aan in Hoogeveen. Het adres is De Vos van Steenwijklaan 73. Mogelijk komen er nog andere locaties bij. Actuele informatie vind je altijd op drenthevaccineert.nl.

Een afspraak maken mag, maar hoeft niet

Zo hoef je niet dagen tegen een afspraak op te zien. Maak je wel een afspraak, dan weet je zeker dat je op dat moment direct aan de beurt komt. Kom je zonder afspraak, dan is er misschien wat wachttijd. Dat verwachten we niet, maar is nog wat lastig te voorspellen.

Wil je een afspraak of meer informatie, bel ons dan op 0592-709709. Dat kan 7 dagen per week, van 8.00 tot 17.00 uur.

 

Waarom vaccineren?

Ieder heeft zijn persoonlijke redenen. Bijvoorbeeld:

·       Vaccineren zorgt ervoor dat je niet of veel minder ziek wordt door corona (wat ziekenhuisopnames helpt voorkomen).

·       Vaccinatie helpt andere maatregelen (om het virus in te dammen) overbodig te maken.

·       Vaccinatie draagt bij aan de groepsimmuniteit. Dat is belangrijk wanneer een nieuwe variant rond gaat, zoals nu de besmettelijkere deltavariant.

Meer voorbeelden en informatie om je eigen keuze te maken vind je bijvoorbeeld op de site van TNO en het Radboudumc: coronavaccinatie-keuzehulp.nl