Nieuwsbericht

Vanaf 1 juli gratis testen voor je reis via 0800-5005

dinsdag 29 juni 2021

In juli en augustus kun je gratis testen voor je reis, ook bij de GGD. Als dat noodzakelijk is. Dit moet je vooraf zelf goed onderzoeken. De vereisten verschillen per land en kunnen ook nog veranderen. Testen voor je reis kan bij verschillende testaanbieders. Ook bij GGD Drenthe. In dit bericht lees je daar meer over.

Bij de GGD testen voor je reis kan alleen via 0800-5005
Online kan binnenkort ook. Meer informatie hierover vind je op testenvoorjereis.nl. Vooralsnog kun je alleen via 0800-5005 van de GGD een testuitslag voor de CoronaCheck app krijgen. De andere afsprakennummers of website voor een GGD-test kun je hiervoor dus niet gebruiken. 

In juli en augustus test GGD Drenthe reizigers op alle locaties tussen 13.00 – 17.00 uur
De locaties Meppel, Hoogeveen en Assen zijn autoteststraten. Bij de locatie in Emmen stap je uit de auto en loop je naar binnen voor de test. De mensen die komen voor reistesten komen daarbij niet in aanraking met mensen die om een andere reden komen testen. Dit wordt gescheiden van elkaar georganiseerd.

Let op!

  • Onderzoek zelf welke vereisten een land stelt. Ook kort voor vertrek. Mogelijk is er iets gewijzigd. Dit vind je via wijsopreis.nl.
  • Bij GGD Drenthe krijg je vanaf 1 juli altijd een PCR-test 
  • Wil je bij een GGD getest worden voor je reis, dan kan dit alleen als je een DigiD hebt. Dat geldt ook voor kinderen.
  • Maak je voor meerdere mensen (vanaf 12 jaar) een afspraak? Zorg dan dat zij ook aan de telefoon kunnen komen om toestemming te geven. 
  • Je kunt vanaf twee weken voor je testdatum een afspraak plannen.
  • Houd rekening met 30 uur verwerkingstijd*. Je krijgt de uitslag van een PCR-test bij de GGD binnen 26 uur. Het kan tot maximaal 4 uur duren voordat de testuitslag op te halen is in de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl 

Meer informatie
Dit bericht gaat specifiek over het testen voor je reis bij GGD Drenthe. Wil je informatie over andere mogelijkheden en testaanbieders? Kijk dan op testenvoorjereis.nl

*Heb je schade doordat je je testuitslag niet op tijd hebt? Dan is de GGD hiervoor niet aansprakelijk.