Nieuwsbericht

Geboren in 1993? Maak alvast online je vaccinatieafspraak!

zondag 13 juni 2021

Mensen uit 1993 kunnen vanaf vandaag online een afspraak maken voor vaccinatie met een mRNA-vaccin. Inplannen kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Vanaf volgende week ontvangen zij de uitnodigingsbrief per post.

Iedereen uit geboortejaar 1993 ontvangt binnenkort van het RIVM per post een uitnodiging voor een vaccinatie, maar het is dus niet nodig om op deze brief te wachten. We verzoeken mensen uit dit geboortejaar, die zich willen laten vaccineren, online een afspraak in te plannen. Dat kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Hiervoor is een DigiD-inlogcode nodig.

Welk vaccin?
De GGD’en gebruiken voor mensen uit het geboortejaar 1993 vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna. Deze mRNA-vaccins beschermen even goed tegen ernstige ziekteverschijnselen en ziekenhuisopname. Op de vaccinatielocaties waar ook Moderna wordt gebruikt, wordt ter plaatse bepaald of mensen BioNTech/Pfizer of Moderna krijgen. Dit hangt volledig af van de beschikbaarheid van de vaccins. In Drenthe krijg je in Meppel alleen Moderna, bij de andere locaties Pfizer.

Eerder dan 1993 geboren?
Voorheen zijn mensen die geboren zijn in eerdere jaartallen uitgenodigd om een vaccinatieafspraak te maken bij de GGD. Mensen die nog geen gebruik hebben gemaakt van deze oproep maar dat wel willen, vragen we dringend, indien mogelijk online, alsnog een afspraak te maken. Online gaat het snel, makkelijk en het kan 24 uur per dag.

Sinds zaterdag 5 juni bieden de GGD’en ook mensen geboren van 1956 tot en met 1960, die nog niet gevaccineerd zijn, de mogelijkheid een afspraak te maken om alsnog gevaccineerd te worden met een mRNA-vaccin. Deze mensen hebben eerder een uitnodiging van hun huisarts gekregen om gevaccineerd te worden met AstraZeneca. Sinds 5 juni kunnen ook zij een afspraak maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.


Jongere leeftijdsgroepen 
Het heeft op dit moment geen zin om een afspraak in te plannen als je later dan 1993 bent geboren. Deze afspraken worden afgezegd. Iedere dag filtert en controleert GGD GHOR Nederland ingeplande afspraken op geboortejaar. Mensen die ongeldig een afspraak hebben gemaakt, krijgen bericht dat hun afspraak wordt geannuleerd en/of komen op de vaccinatielocatie niet door de controle.