Nieuwsbericht

Geboren in 1956 tot en met 1960 en nog niet gevaccineerd? Maak vanaf 5 juni je afspraak bij de GGD

vrijdag 04 juni 2021

Vanaf zaterdag 5 juni bieden de GGD’en 60 tot 64-jarigen, die nog niet gevaccineerd zijn, de mogelijkheid om een afspraak te maken om alsnog gevaccineerd te worden met een mRNA-vaccin. Deze mensen (geboren van 1956 tot en met 1960) hebben eerder een uitnodiging van hun huisarts gekregen om gevaccineerd te worden met AstraZeneca.

Een afspraak kan vanaf 5 juni online gemaakt worden via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of telefonisch via het landelijke nummer 0800-7070. GGD GHOR Nederland adviseert nadrukkelijk om online een afspraak te maken vanwege de grote drukte bij het callcenter. 

Mensen geboren in 1956 tot en met 1960 werden tot nu toe gevaccineerd bij de huisarts met AstraZeneca. Dat is een veilig en effectief vaccin voor deze doelgroep. Niet iedereen uit deze leeftijdsgroep heeft zich laten vaccineren. Zij kunnen nu alsnog door de GGD’en worden gevaccineerd met BioNTech/Pfizer of Moderna (in Drenthe alleen in Meppel).

Mensen die al een eerste vaccinatie met AstraZeneca hebben gekregen bij de huisarts, krijgen voor optimale bescherming hun tweede vaccinatie AstraZeneca opnieuw bij de huisarts. Een ander tweede vaccin is niet mogelijk. 

Lees hier het vorige nieuwsbericht over dit onderwerp.