Nieuwsbericht

Landelijke lijn bijschrijven COVID-vaccinatie in gele boekje gewijzigd

donderdag 03 juni 2021

Tot nu toe was de landelijke lijn dat de registratiekaart die je direct na je prik bij de GGD krijgt in het gele boekje bevestigd of bewaard kan worden en dat het wachten is op een officieel coronavaccinatiebewijs, dat nu in ontwikkeling is. Omdat GGD’en er verschillend mee om gaan en sommige mensen wel graag een bijschrijving willen, is nu landelijk besloten deze lijn aan te passen. Iedereen die dat wil kan desgevraagd een bijschrijving krijgen in het gele boekje. Vanaf maandag 7 juni bij iedere GGD in Nederland. GGD Drenthe heeft altijd de landelijke lijn gevolgd. Dat doen we nu uiteraard ook.

Vanaf vrijdag 4 juni bijschrijving direct na prik mogelijk
Landelijk is afgesproken dat vanaf maandag alle GGD’en (als gewenst) bij kunnen schrijven in het gele boekje. Het vraagt tijd om dit op elke locatie te organiseren. Er moet een aparte balie worden ingericht met aandacht voor de coronamaatregelen, personeel geregeld, stempels gemaakt, enzovoort. Wij zijn vandaag met man en macht aan de slag gegaan en kunnen daardoor al vanaf morgen, vrijdag 4 juni, bijschrijven, direct nadat je na de prik de wachtruimte verlaat.

Binnenkort ook bijschrijving met terugwerkende kracht mogelijk – NIET op prik-/kantoorlocaties
We gaan ook organiseren dat iedereen die al een prik heeft gehad en een bijschrijving in het gele boekje wil dit kan krijgen. Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie. Hiervoor is in ieder geval de registratiebrief die je direct na een prik van ons meekrijgt noodzakelijk. Bewaar die dus goed. Houd onze website in de gaten. Hierop delen we zo snel mogelijk hoe het georganiseerd wordt. Kom hiervoor nu NIET naar een prik- of kantoorlocatie. Daar kan niet worden bijgeschreven. Dit zal op een APARTE locatie gebeuren, omdat het belangrijk is dat de doorstroming van de priklocaties goed blijft (we prikken momenteel rond de 6.000 inwoners per dag).

Het gele boekje is géén officieel coronavaccinatiebewijs
Bijschrijven in het gele boekje is niet verplicht. Het is niet noodzakelijk om hier een geel boekje voor aan te schaffen. Het gele boekje heeft, net als de registratiebrief die je op de vaccinatielocatie krijgt, geen status als officieel vaccinatiebewijs voor COVID-19. VWS werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders als onderdeel van het Digitaal Groen Certificaat dat op Europees niveau wordt ontwikkeld. Kijk hier voor meer informatie van de Rijksoverheid.