Nieuwsbericht

60-64-jarigen kunnen vanaf 5 juni ook afspraak maken bij GGD

dinsdag 01 juni 2021

Mensen tussen de 60 en 64 jaar die nog niet zijn gevaccineerd, kunnen bij de GGD worden gevaccineerd met Pfizer of Moderna. Zij kunnen vanaf zaterdag 5 juni online, via www.coronavaccinatie-afspraak.nl, een afspraak maken.

Mensen tussen de 60 en 64 jaar konden tot nu toe alleen worden gevaccineerd bij de huisarts met AstraZeneca. Dat is een veilig en effectief vaccin voor deze doelgroep. Zij kunnen om verschillende redenen de eerste oproep gemist hebben. Sommigen waren misschien ziek toen de oproep binnenkwam, anderen twijfelden nog of het kwam simpelweg niet uit. Nu de ouderen en kwetsbare mensen allemaal een kans hebben gehad om zich te laten vaccineren, is er nu ruimte om 60-64-jarigen ook een ander vaccin aan te bieden.

Voor 5 juni kan er nog geen afspraak worden gemaakt. Mensen die al een eerste vaccinatie met Astra Zeneca hebben gekregen, wordt aangeraden om ook de tweede vaccinatie met Astra Zeneca te halen. Uit onderzoek blijkt dat dat het meest effectief en veilig is.

Nog niet alle vaccinaties staan goed geregistreerd in het centrale systeem CIMS. Daardoor kan het voorkomen dat mensen die al wel gevaccineerd zijn, toch ook een herhalingsoproep per brief krijgen. Zij kunnen de brief als niet verzonden beschouwen. Op dit moment werken het ministerie van VWS en het RIVM, samen met huisartsen en zorginstellingen, hard om ervoor te zorgen dat elke vaccinatie goed geregistreerd wordt in het CIMS. 

Lees meer op rijksoverheid.nl