Nieuwsbericht

Herhaalvaccinaties voor reizigers

woensdag 14 april 2021

Op dit moment zijn onze spreekuren alleen geopend voor personen die beroepsvaccinaties nodig hebben of mensen die een noodzakelijke reis maken. Dit betekent dat het nog niet mogelijk is om een (herhaal)vaccinatie te ontvangen voor een vakantiereis. Gelukkig kan je deze zonder problemen uitstellen. In dit nieuwsbericht lees je de veelgestelde vragen en antwoorden rondom reizen en vaccineren.

Kan ik mijn vervolgvaccinatie uitstellen?
Ja, een vervolgvaccinatie kan je zonder problemen uitstellen. Zodra onze spreekuren weer geopend zijn dan lees je dat op onze website.

Ik heb een vaccinatie nodig voor mijn studie/werk. Kan dat?
Wil je een vaccinatieafspraak maken voor je werk of studie in Nederland of het buitenland? Dat kan. Bel ons via 0592- 306 244 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 08.00-17.00 uur). Wij plannen dan een afspraak met jou in voor telefonisch overleg met een verpleegkundige. Als uit dat gesprek blijkt dat jij een vaccinatie nodig hebt, dan nodigen we jou uit voor het fysieke spreekuur.

Ik ga na 15 mei 2021 op reis en wil alvast een afspraak maken, kan dat?
In verband met de huidige lockdown en het negatieve reisadvies is het niet mogelijk om een afspraak te maken voor reisvaccinaties. Zodra onze spreekuren weer geopend zijn voor vakantiereizigers dan lees je dat op onze website.

Ik ga emigreren naar het buitenland. Kan ik een afspraak maken?
Ja, dat is mogelijk. Bel ons via 0592- 306 244 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 08.00-17.00 uur). Wij plannen dan een afspraak met jou in voor telefonisch overleg met een verpleegkundige. Als uit dat gesprek blijkt dat jij een vaccinatie nodig hebt, dan nodigen we jou uit voor het fysieke spreekuur.

Ik heb een nieuw vaccinatiepaspoort nodig, kan ik die nog wel aanvragen?
Jazeker, dit is mogelijk. Stuur een mail naar vaccinaties@ggddrenthe.nl vaccinaties@ggddrenthe.nl en wij sturen het naar je op.


Voorwaarden voor aanvraag vaccinatiepaspoort:

  • Als je je bij GGD Drenthe hebt laten vaccineren, dan kunnen wij een vervangend vaccinatiepaspoort voor je maken met daarin de stempels van de vaccinaties die je bij ons hebt gehaald. Dit kost € 16,50.

  • Voor een vaccinatiepaspoort hebben we je adresgegevens, Burger Service Nummer (BSN) en geboortedatum nodig.

  • Je ontvangt zowel het vervangende vaccinatiepaspoort als de factuur op je huisadres.

  • We versturen geen vaccinatiepaspoorten buiten Nederland.

Ik wil een bewijs van mijn Covid 19-vaccinatie in mijn vaccinatiepaspoort hebben. Kan dat?
Het bewijs van de Covid 19-vaccinatie kan los bewaard worden in het gele vaccinatiepaspoort. Het is niet mogelijk deze bij te laten stempelen in het vaccinatiepaspoort.