Nieuwsbericht

Geboren in of voor 1951? Maak nu alvast online een vaccinatieafspraak

zaterdag 10 april 2021

Om versneld afspraken te kunnen maken, wordt nu de mogelijkheid geboden voor mensen in de leeftijdsgroep tot en met 1951 om online een afspraak te maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. De groep die hierbij is uitgenodigd, bestaat landelijk uit ruim 500.000 personen. Zij krijgen het vaccin van BionTech/Pfizer. GGD Drenthe heeft inmiddels 3 locaties waar mensen terecht kunnen voor een vaccinatie: in Assen, Emmen en Hoogeveen.

Inmiddels zijn door de GGD’en 2 miljoen vaccinaties verricht. Omdat de komende weken steeds meer vaccin beschikbaar komt, wordt het vaccinatietempo verhoogd. Door ook online afspraken in te laten plannen, kan het maken van de honderdduizenden afspraken per week sneller en soepel verlopen. Daarom wordt deze mogelijkheid nu geboden aan iedereen die in of voor 1951 is geboren. Dit kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Daarbij moet gebruik gemaakt worden van DigiD. Mensen, geboren van 1949 tot en met 1951, ontvangen vanaf deze week ook per post een uitnodiging met het nummer om telefonisch een afspraak te maken.

Het heeft op dit moment geen zin een afspraak te plannen als je later dan 1951 bent geboren. Afspraken die gemaakt zijn door mensen die na 1951 zijn geboren, worden afgezegd. Dagelijks worden afspraken gefilterd op geboortejaar. Mensen krijgen bericht van annulering van de afspraak.

Vaccinatiestrategie
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl.