Nieuwsbericht

Mensen geboren in 1947 en 1948 kunnen alvast online vaccinatieafspraak maken

donderdag 01 april 2021

Vanaf dinsdag 6 april ontvangen mensen met het geboortejaar 1947 en 1948 van het RIVM een uitnodiging voor een coronavaccinatie. Zij mogen vanaf dit moment al online een afspraak inplannen. Ook als ze de uitnodiging nog niet op de mat hebben.

 

De groep uit geboortejaar 1947 en 1948 die nu wordt uitgenodigd bestaat landelijk uit ruim 390.000 personen. Zij krijgen het vaccin van BionTech/Pfizer. De GGD heeft in Nederland inmiddels ruim 80 locaties geopend waar mensen terecht kunnen voor een vaccinatie. In Drenthe zijn er momenteel twee locaties geopend - in Assen (De Haar) en Emmen - en daar komt Hoogeveen vanaf 12 april bij. 

 

Vaccinatiestrategie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd en wie welk vaccin krijgt. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl.

(Bron: GGD GHOR)