Nieuwsbericht

Coronamelder op pauze? Vergeet dan niet om hem weer aan te zetten!

donderdag 11 maart 2021
CoronaMelder Zo beschermen we elkaar

Gebruik jij ook de CoronaMelder-app? Dan kan het soms handig zijn om hem tijdelijk op pauze te zetten, bijvoorbeeld wanneer je je telefoon in een kluisje of een 'telefoonzak' achterlaat. Of als je goed beschermd bent door medische beschermingsmiddelen, op werk of op school. De app houdt dan tijdelijk niet bij of je in de buurt bent van andere CoronaMelder-gebruikers.

Goed om te weten: Als je de pauzefunctie gebruikt, krijg je tijdelijk ook geen meldingen van CoronaMelder als je in de buurt bent geweest van iemand met corona. Zodra je CoronaMelder weer aanzet, kijkt de app of je meldingen hebt. Als dat zo is, laat de app deze zien. Je mist dus geen meldingen, wel kan het zijn dat je ze later krijgt.

Vergeet niet om de app weer aan te zetten

Heb je de app uitgeschakeld? Dan moet je hem handmatig weer inschakelen. Stel dan zelf in na hoeveel uur je een melding wilt krijgen om CoronaMelder weer aan te zetten: 1, 2, 4, 8 of 12 uur. Eerder kan natuurlijk ook, jij bepaalt dat zelf. Zolang je maar niet vergeet om hem weer aan te zetten. Zo beschermen we elkaar.

Lees meer op de website Coronamelder.nl.