Nieuwsbericht

Nieuw Test- en Vaccinatiecentrum Emmen aan de Van Schaikweg 55

dinsdag 16 februari 2021

Het tweede Test- en Vaccinatiecentrum van GGD Drenthe aan de Van Schaikweg is vandaag geopend, een dag later dan gepland vanwege het slechte weer. GGD Drenthe maakt gebruik van de twee sporthallen naast het voormalig Fletcher hotel. De ene sporthal is ingericht voor het vaccineren, de andere voor het testen, waarbij de looproutes strikt gescheiden zijn. Door dit nieuwe gecombineerde centrum, is de testlocatie aan de Phileas Foggstraat in Emmen gesloten.

Zorgvuldig vaccineren en testen

Met de komst van dit Test- en Vaccinatiecentrum in Emmen, kunnen op twee plekken in de provincie inwoners een vaccinatie ontvangen van de GGD. In Assen staat sinds begin januari de grote broer op het terrein van de TT. Paulien Nienhuis is projectleider: ‘We zijn blij inwoners nu ook een plek in Emmen te kunnen bieden voor hun vaccinatie. Er is hier qua vaccinaties net zoveel capaciteit als op de TT-locatie in Assen: 16 straten met een capaciteit van circa max 30.000 per week. Vanwege de sluiting gisteren door het slechte weer, starten we vandaag gelijk met de inhaalslag. Normaal gesproken zouden we deze week dagelijks 960 vaccinaties per dag zetten, maar dit is nu tijdelijk uitgebreid naar 1.140 per dag. Op die manier hopen we in korte tijd de mensen die gisteren niet gevaccineerd konden worden, alsnog te vaccineren. In het testgedeelte kunnen we tot circa max 2.000 mensen per dag ontvangen. Alle test- en vaccinatiemedewerkers zijn bevoegd, bekwaam, zorgvuldig getraind en werken onder toezicht van artsen. We willen dat het vaccineren en testen zo zorgvuldig en efficiënt mogelijk gaat en dat mensen zich op hun gemak voelen. Daar doen we ons best voor.’ 

Voorbereid op meer locaties

Marjon Feenstra, manager COVID. ‘Ons uitgangspunt is dat wanneer het kan, we zo dicht mogelijk in de buurt van inwoners willen vaccineren. De hoeveelheid vaccins die we landelijk krijgen toegewezen, is bepalend of we op korte termijn een derde locatie kunnen openen voor vaccineren. Het optuigen van zo’n groot centrum heeft pas toegevoegde waarde als we iedere dag opnieuw heel veel mensen op dezelfde plek kunnen vaccineren. Dat was ook de voornaamste reden om in Emmen een tweede locatie te openen; het aantal aangeleverde vaccins ging omhoog. Natuurlijk zijn we voorbereid op de volgende uitbreiding. Vanuit de landelijke organisatie wordt aangegeven dat we meer mensen mogen vaccineren, omdat er meer vaccins beschikbaar komen. De derde locatie binnen Drenthe waar we gaan vaccineren komt in Hoogeveen. De voorbereidingen daarvoor zijn gestart en de insteek is dat deze eind maart, begin april wordt geopend.

Bezoek aan de locatie

Vanaf het moment dat bezoekers aanrijden op de parkeerplaats, worden zij door bebording en medewerkers geholpen zodat de doorstroming goed blijft en iedereen op de juiste plek belandt. Dit centrum voor testen en vaccineren is een inlooplocatie. Zowel buiten als binnen is rekening gehouden met minder validen. Eventueel zijn er leenrolstoelen verkrijgbaar.